×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... Max Verstappen

12.04.2017 -

Ik ben geen enorme sportfan, maar als in Nederland iemand uitblinkt, kan ik ineens heftig voetbal- of nu dus Formule 1-fan worden. Daarin zijn we heerlijke kuddedieren. Bovendien zijn we dan ook ineens geïnteresseerd in de verhalen achter de succesvolle sporters. De zwangerschap van de vrouw van Michael van Gerwen, de vriendin van Justin Kluivert en nu de opa en vader van Max Verstappen.


Over die laatste twee heb ik me de afgelopen dagen hogelijk verbaasd. Hoe is het mogelijk dat een talentvolle jongen als Max omringd wordt door een familie die zich zo dom gedraagt? Vader Jos, die mijns inziens meer dan ooit toe is aan een agressietherapie en samen met opa Frans misschien ook een mediatraining moet ondergaan. Want waar pa Verstappen de boel overal kort en klein schijnt te slaan en zelfs opa Frans te lijf gaat, schuwen beiden niet om elkaar via de media voor grofvuil uit te maken. Zoon wenst pa alle ziektes toe die hij al heeft en vader zegt dat zoon er beter aan doet zijn naam te veranderen. Intussen houdt de kleine Max zich wijselijk stil en focust op zijn sport.

Saillant detail is dat opa naar de sponsor van Max stapt en Red Bull waarschuwt voor de inmenging van Jos Verstappen in de carrière van diens zoon, maar nu hij er toch was gelijk even de sponsoring van zijn horeca-onderneming ter sprake bracht. En of het nog niet genoeg was, heeft de ex van Jos ook nog even gebeld met Red Bull. Je schaamt je toch dood voor je familie? En waarom gedragen ze zich zo? Ik kan maar een paar dingen bedenken: aandacht, als het niet positief is dan maar negatief, jaloezie en uiteindelijk willen ze allemaal een stukje uit de ruif mee eten. Kijk bijvoorbeeld naar de halfzus van Meghan Markle met haar lelijke boek over de nieuwe liefde van prins Harry. De inmiddels overleden moeder van Jennifer Aniston, Nancy, die een boek schreef over de ergernissen tussen moeder en dochter en het dan gek vond dat ze niet op dochters bruiloft werd uitgenodigd. Of de verslaafde halfzus van Julia Roberts, die zelfmoord pleegde en een brief van vijf kantjes achterliet waarin ze haar beroemde zus de schuld gaf. Familie van een beroemdheid is soms een raar fenomeen, vooral als ze geen geld hebben. Ik hoop dat Max zijn focus houdt, in China reed hij in elk geval formidabel!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties