×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... de familie De Mol

05.04.2017 -

Ik zat via internet de uitreiking van de Oeuvre Award van de tv-beelden van de Stichting Beeld en Geluid aan Linda de Mol nog eens terug te kijken. Waarom is dit ├╝berhaupt geen televisieprogramma trouwens? Maar dat terzijde. Wegens keelontsteking van broer John werd de award niet door hem, maar door Irene Moors aan Linda overhandigd. Nu is het inmiddels wel bekend dat ik groot fan van Irene ben, maar John de Mol vervangen is niet zomaar wat. Reken maar dat je in de gaten gehouden wordt. Toch durfde Irene het aan!


Ze had de speech deels van John overgenomen en toen ze die liet vallen, zei ze: ’Kijk John, jij bent absoluut altijd beter voorbereid dan ik, maar dat maakt niet uit, want met mij valt er nog wat te lachen!’

Menigeen zou zo’n grap over de machtige John niet durven maken, want je weet maar nooit of dat goed zal vallen. Nou hebben de De Mollen een paar dingen met elkaar gemeen: talent, intelligentie, zakelijk inzicht en een megagroot gevoel voor humor, dus dat zat uiteindelijk wel goed. Die humor werd eens te meer duidelijk toen Linda gekscherend haar ’hors d'oeuvre-award’ in ontvangst nam, hiermee refererend aan het dieet waar zij publiekelijk mee bezig is. Vervolgens zette ze in haar dankwoord een reeks flops op een rij waarvan ik het bestaan niet eens wist, want die worden natuurlijk overschaduwd door al haar successen. Hoe heerlijk dat je een speech voor je oeuvreprijs begint met een rij miskleunen en een grap over je dikke achterwerk, dat je te danken hebt aan de veren die daar mettertijd in zijn gestoken.

Mijn kennismaking met de familie De Mol dateert al vanaf John de Mol sr., uit wiens handen Luv’ ooit de vermaarde exportprijs mocht ontvangen. Daarna was er John de Mol jr., die in den beginne vele Luv’-specials produceerde en later zelfs mijn huwelijk registreerde. Linda, die mij regelmatig uitnodigt voor haar tv en blad en kleine Johnny die mij een keer meenam naar mijn geboorteplaats in Nieuw Guinea voor zijn programma Waar Is De Mol?. Ik heb met hen altijd alles als een professioneel feestje ervaren. John en Linda groeiden op met de levensles dat het niet uitmaakte wat ze gingen doen, als ze daarin maar de besten zouden worden. Nou, dat is gelukt, met de hele familie. O, en Linda, morgen begin óók ik weer aan een week sappen om voorlopig eerst maar eens op jouw startgewicht te komen. Dank wederom voor de inspiratie!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties