×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… Buddy Vedder

01.03.2017 -

Mijn oog viel voor het eerst echt op Buddy Vedder tijdens het vorige seizoen van Dance Dance Dance. Ik was natuurlijk voor Kees Tol en Annemarie Keizer, maar zag al gauw dat het een moeilijke affaire voor hen ging worden tegen Buddy en Robin Martens. Helemaal eerlijk was dat niet, want zowel Buddy als Robin hebben een dansopleiding gedaan en Kees en Annemarie waren nog volledig bleu op dat gebied. Hoe dan ook, Buddy ontpopte zich al gauw tot een soort Fred Astaire van de lage landen. Toen ik de vergelijking met Fred Astaire en Ginger Rogers maakte, heb ik nog wel vreselijk om Ferry Doedens gelachten. Zijn reactie bij het horen van die legendarische namen was namelijk: ’Wie zijn dat dan?’


Dat toont maar weer aan hoe oud ik aan het worden ben. Misschien is het ook daarom dat ik altijd mijn ogen open heb voor jong talent. Dat vind ik nog best lastig, want zo heel vaak kom ik geen uitzonderlijk jong talent tegen. Ja, Jan Versteegh, dat wordt een hele grote! Hij danst, zingt en presenteert als een dolle. Ryanne van Dorst – Elle Bandita –vind ik een ontwapenend nieuw interviewtalent, een aanwinst voor BNN. Wat een gek wijf is dat zeg, wat blijft zij wonderwel dicht bij zichzelf. Dat deed zij al in Mijn Vrouw, Jouw Vrouw toen ze voor een paar dagen bij Robert Schumacher introk, en hoe! Nu doet ze het programma Geslacht! bij BNN en ik durf met zekerheid te zeggen dat zij een fantastisch programmamaker gaat worden.

Van de week zat ik in de Kids Top 20 voor de carnavalskraker van Roy Donders en mijzelf. Dat wordt gepresenteerd door die kleine Buddy.  Ik heb het er even op nageslagen, maar deze spring-in-’t-veld werd geboren op 26 augustus 1994. Hij is pas 22 jaar dus. Hij stond daar te presenteren, te entertainen en teksten op te lepelen zonder autocue zoals ik zelden iemand heb zien doen. Hij is een waar idool, natuurlijk ook door zijn rol als Rover Dekker in GTST, maar gedraagt zich zo bescheiden en beschaafd. Professioneler dan dit heb ik ze van die leeftijd nog niet gezien. Buddy heeft op de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater gezeten, maar hij heeft maar in één musical gespeeld, met de toepasselijke titel Heerlijk Duurt Het Langst. Als het aan mij ligt, gaan we nog heel lang genieten van dit heerlijke mannetje! 

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties