×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... talentenjachten

22.02.2017 -

De finale van The Voice Of Holland mag dan de minst bekeken tot nu toe zijn, dat neemt niet weg dat er nog steeds 2,5 miljoen mensen naar hebben gekeken. Ik zeg altijd maar zo: je zal ze op de koffie krijgen, dan zit je keukentafel toch boordevol! Pleun, een soort jonge Adele van de lage landen, was overduidelijk de terechte winnares. Door haar kwaliteit was de strijd eigenlijk allang gestreden voor de finale zich aandiende.


Buiten haar enorme zangkwaliteiten is Pleun ook een fijne, warme, rustige persoonlijkheid die niet overkwam als een klein 18-jarige meisje dat eigenlijk in The Voice Kids thuishoorde. Iets wat je niet kon zeggen van Vinchenzo en Isabel. Ondanks hun fantastische prestaties deden zij wel een beetje als Kids-deelnemers aan. Overigens niet vervelend hoor, want ik was heel erg fan van beiden, vooral van de kleine Vinchenzo! Wat een talent, wat een stem en wat een waanzinnig goede moves. Alleen wel een typisch geval van te klein voor het laken en te groot voor het servet. Met zijn 17 jaar is hij twee jaar te oud voor deelname aan de Kids en voelde hij als te jong voor de volwassen Voice. Maar niet getreurd, zowel Isabel als Vinchenzo gaan er wel komen.

Ik ben benieuwd wat er met de jury van The Voice gaat gebeuren. Ik zou het fantastisch vinden als het idee van Ali B doorgevoerd zou worden: Ali en Marco als een soort nieuwe Nick en Simon, als juryduo dus, en dan lekker Sanne en Waylon apart houden. Ik denk dat de huidige lekkere sfeer in de jury behouden van groot belang is. Hoewel ik zeer groot fan van Anouk als zangeres ben, werd ik nooit zo blij van haar als jurylid.  Haar commentaar snijdt wel hout, maar ze voelde toch als een stoorzendertje, het buitenbeentje van de klas. En dat de jury essentieel is in talentenjachten, blijkt wel in Idols. Stuk voor stuk leuke mensen, maar niet te doen als jury. Buiten dat kandidaten gewoon snoeihard uitgelachen worden, vormen ze ook geen samenhangend geheel, waardoor het heel lastig kijken wordt. De zichtbare ergernis aan elkaar, het non-talent en de manier waarop de jury hiermee omgaat, maakt dat het programma opgeleukt moet worden door de montage en uiteindelijk heel onrustig is. Het maakt pijnlijk duidelijk dat we al lang uit ge-Idoled zijn, maar nog lang niet uit ge-Voiced!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties