×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... Celebrity stand-up

12.10.2016 -

Het gegeven stand-up comedy is mij eigenlijk vreemd. Ja, natuurlijk ken ik Eddy Murphy en van Joan Rivers word ik gelukkig. Maar hier in Nederland vind ik bijna niemand zo leuk dat ik van de bank rol. Ik moet om Najib nog wel lachen, maar die jongens van De Grote Improvisatieshow vind ik een stelletje kapsoneslachebekken die vooral zelf denken dat ze heel leuk zijn, Ruben van der Meer daargelaten.


Bovendien staan zij samen op het podium en kunnen op elkaar terugvallen als het publiek niet lacht. Als je in je eentje op het podium komt te staan met alleen wat trefwoorden, wordt het echt pas een ding! Voor het programma Celebrity Stand-up van Comedy Central ben ik samen met onder meer Roxeanne Hazes, Glenn Helder, Anouk Maas en Ferry Doedens gevraagd elk een kwartiertje onze grieven op komische wijze met het publiek te delen. Uiteraard kan niet iedereen stand-uppen, maar ik had met deze en gene nog een appeltje te schillen, dus gaan met die banaan! We krijgen hulp van de schrijvers van Mark Rutte’s Correspondents’ Dinner en treden op voor een live publiek.

Na een sessie met de talentvolle heren was ik echter in shock over het resultaat. Het was zó niet ik. Ik vond maar twee grappen leuk en de rest voornamelijk erg hard. Zo hard ben ik toch niet? Ik snapte niks meer van stand-up comedy, waar zit de balans? Ik achtte het beter de samenwerking te stoppen. Na veel getouwtrek heb ik de schrijvers bij mij thuis gevraagd. Thee, koekjes, hondjes, open haard, mijn man, misschien voelden ze zo dat er ook zachte kanten aan mijn harde humor toegevoegd konden worden. En de jongens snapten mij na drie dagen en zes gin tonics helemaal! Het staat er inmiddels op.

Zelf ben ik altijd een vaste grap in stand-up comedy. Als Tijl Beckand het niet meer weet, kent hij nog wel een grap over de tieten van Patty Brard, en de eerste grap in de TV Kantine gaat nu over het gebrek aan tieten van Patty Brard. Youp van ’t Hek wenste me zelfs dood na mijn sprong in Sterren Springen. Best heftig, komend van iemand die weet hoe het voelt als je bijna het loodje legt. Voor al deze voorspelbare heren: Celebrity Stand-Up is te zien vanaf 13 oktober om 22.00 uur op Comedy Central. En wat heb ik zin in een theatertour!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties