×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... de Gouden Televizier-Ring

05.10.2016 -

Of zoals Gerard Joling van de week nog zei: ’Ik hoop zo op die gouden Televisie-Ring!’ Alleen daarom al gun ik het hem, maar ook Gordon van harte! De laatste drie genomineerden voor deze felbegeerde publieksprijs zijn: Geer En Goor: Zoeken Een Hobby!, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld en Penoza. Zij kregen de meeste stemmen van het Nederlandse publiek en dingen op donderdag 13 oktober mee naar de Ring van zelfvertrouwen.


Ik blijf het frappant vinden dat Geer en Goor, ondanks alle prijzen die zij al in de wacht sleepten, zo gebrand zijn op het winnen van de Ring.  Het is een prijs gegeven door het publiek en dat is natuurlijk een hele eer, maar als een programma als Heel Holland Bakt, dat verreweg de meeste kijkers scoort, de nominatie van de laatste drie niet haalt omdat het oudere publiek waarschijnlijk niet weet hoe te stemmen via internet, blijft er toch een twijfelachtig randje aan deze verkiezing zitten.

Maar goed, daar is al genoeg over gezeurd. Geer vindt het winnen van de ’Televisie-Ring’ heel belangrijk en Goor heeft al eerder laten weten te vinden dat zij recht hebben op die ring door de maatschappelijke lading van hun programma. Dat vind ik eigenlijk ook. Het programma gaat over ouderen, maar bewijst mede door deze nominatie dat het een breed, maar ook jong publiek weet te bereiken. Het adembenemend mooie programma van Floortje, haar puurheid enm haar natuurlijke manier van vertellen maken haar echter een geduchte concurrent. En vlak Penoza niet uit. De serie was in 2014 ook al genomineerd voor de Ring, maar verloor toen van Flikken Maastricht, waardoor de gunfactor nu natuurlijk heel hoog is. Ik ben overigens blij dat de uitreiking dit keer niet in Carré is, waar het altijd bloedheet was. Wat een verademing dat dit jaar gekozen is voor de Heineken Music Hal. Nu nog hopen dat er ook wat witte wijn en bitterballen bij besteld zijn en dan kan het zomaar een heel leuke avond worden. Voorheen had namelijk iedereen zijn eigen afterparty ergens anders georganiseerd, waardoor het feestje achteraf in Carré nooit echt compleet was. Donderdag 13 oktober kunt u nog stemmen tijdens de live-uitzending. Ik stem op Geer en Goor. Niet alleen omdat ik dol op beide mannen ben, maar ook omdat ik zelden zo hard gelachen en gehuild heb tijdens één en hetzelfde programma, waardoor de boodschap zo keihard is binnengekomen. 

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties