×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... Mark Rutte

31.08.2016 -

Hebben we ineens imagodeskundigen die overuren maken? Waar de boomlange Mark Rutte (1.95 m) het tot nu toe moet hebben van een conservatief pak met Van Bommel-schoenen en dito taalgebruik, is dat na de zomervakantie helemaal omgeslagen. Zijn adviseurs hebben duidelijk richting Obama gekeken.


Mark gaat recht op zijn doel af en begint deze campagneperiode met excuses, maar wel in combinatie met een grap en een grol! Hij wil er duidelijk nog een ambtstermijn als minister-president bij en is daarom bereid te zeggen dat hij tot nu toe niet alles heeft waargemaakt wat hij beloofd had. Hij start met verontschuldigingen voor geld dat niet teruggekomen is bij de burger, voor nog meer geld dat naar Griekenland is gegaan en voor mislukt gemor aan de hypotheekrenteaftrek. Maar niet alles is fout gegaan, aldus funky Mark, hij had beloofd Nederland uit de crisis te halen en dat is wel gelukt! En hij lacht aimabel.

Hij is gekleed in spijkerbroek, wit overhemd, de bovenste knoopjes los en opgestroopte mouwen gecombineerd met Adidas Stan Smith-gympen, en met de wind in zijn haren meldt hij nogmaals dat hij van zichzelf baalt. Daarmee neemt hij een risico, want zijn Nederlanders wel zo vergevingsgezind? Ik ben in elk geval om. Wat is nou fijner dan een realistische man horen zeggen dat het niet allemaal volgens plan is gegaan, waarvoor excuses, en die dan gelijk met een alternatief komt. Hij wil de spreekbuis van de stille meerderheid worden en de bezorgdheid die wij allemaal hebben over onze banen, huizen en ouderenzorg wegnemen. En daar gaat hij al het mogelijke aan doen, geen valse beloftes meer, maar daadkracht! Laten we die man geen Pinokkio noemen omdat dingen in het leven altijd anders kunnen lopen dan verwacht en je je daar dan aan moet aanpassen. Ik hoop dat Mark de VVD’ers die naar de PVV zijn overgelopen weet te overtuigen hem een tweede kans te geven.  Volgens de peilingen is Mark Rutte’s grootste concurrent voor het premierschap Ahmed Aboutaleb, indien die lijsttrekker van de PvdA zou worden. Nou ben ik onder de indruk van de persoon Aboutaleb omdat hij een bepaalde autoriteit uitstraalt die maar weinig politici in Nederland bezitten. Een overtuigende pater familias, streng en duidelijk. Ik ben heel benieuwd of de losse ’ik maak selfies met iedereen’-Rutte opweegt tegenover de serieuzere leider Aboutaleb. En of het boetekleed hem voor- of eerder nadelen gaat opleveren. Of zou een derde er alsnog met de titel vandoor gaan?

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties