×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... het circus Van Gelder

17.08.2016 -

Wat zal hij er verslagen bij zitten in zijn huisje in Waalwijk. Wie ontfermt zich over Yuri van Gelder? Hij kan de steun nu waarschijnlijk nog harder gebruiken dan in Rio. Hoe ziet zijn toekomst eruit, zonder doel? Zou iemand zich gerealiseerd hebben dat met het naar huis sturen van Yuri, ze waarschijnlijk een mensenleven geruïneerd hebben? Vooropgesteld dat ik vind dat als je een sportieve prestatie moet leveren op dat niveau, je alles, maar dan ook alles aan de kant moet zetten om dat te behalen. Ook je vriendin en je Wammes waggelvriend. Yuri wilde dat wel, alleen zat dat duveltje in zijn hoofd.


Dat duveltje waar hij eigenlijk 24 uur per dag een chaperonne voor had moeten hebben. Iemand die als er dan toch nog 4, 5 biertjes doorheen glippen, meteen in had kunnen grijpen en Yuri vriendelijk doch dringend naar huis gemaand had. Ik geloof niet in 4, 5 biertjes tot 5 uur ’s ochtends, die giet je er in anderhalf uur in en dan gaat het duveltje praten! Bovendien geloof ik ook niet dat je van 4,5 biertjes ’schijt’ aan alles krijgt en tot 3 uur ’s middags je roes uit moet slapen.

Maar had dit nou echt niet in besloten kring in Rio besproken kunnen worden? Had hem nog één waarschuwing gegeven en alsnog die chaperonne ingezet. Je weet toch dat je een probleemkind mee hebt genomen, begeleid hem dan ook navenant.  Yuri meldde zich die fatale zaterdagavond telefonisch bij de trainer toen hij naar het Heineken House ging. ’Pas op, want daar lopen mensen van het NOC/NSF rond’, was diens waarschuwing. Alsof dat zijn vijanden zijn! Ga met hem mee en zorg dat ie na die paar biertjes zijn nest in gaat.

Daar zit hij nu, op die zwarte leren bank met vlinders aan de muur. Yuri liet namelijk ooit zijn huis filmen voor het programma Met De Deur In Huis. Wij als panel moesten raden van wie het huis was, om de heer des huizes vervolgens in de studio te verwelkomen. Maar Yuri kwam niet. Hij was verkouden. Wij hadden een taxi moeten sturen om hem op te halen, dan had ie niet op het laatste moment afgezegd. De wereld draait door, maar Yuri dan? Wat moet die gaan doen? Ik heb zo’n medelijden met die quasi-stoere Yuri. Bavaria, Achmea, wie dan ook, ik hoop zo dat iemand hem snel uit deze beerput redt. Dit verdient namelijk niemand, ook Yuri niet!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties