×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Weer een olympisch kampioen! Ferry Weertman pakt goud bij openwaterzwemmen

16.08.2016 -

Weer een medaille voor Nederland! Na een zinderende wedstrijd op de 10 kilometer openwaterzwemmen voor mannen wint Ferry Weertman goud op de Olympische Spelen.


Er moest een fotofinish aan te pas komen, maar toen werd bekend dat de vriend van Ranomi Kromowidjojo de gouden medaille won. Er was twijfel of Gianniotis, de Griekse zwemmer, of Ferry Weertman als eerste had aangetikt. 

Dit is het enige onderdeel waaraan Ferry meedoet tijdens de Olympische Spelen. Zijn vriendin Ranomi heeft hem nog net aan kunnen moedigen, maar die moet vanavond terug naar Nederland. 

Gisteren was het ook al een Nederlander die de gouden plak pakte bij het openwaterzwemmen voor vrouwen. Toen was het Sharon van Rouwendaal die won. 

Foto: Instagram Ferry Weertman

Reacties