×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bas van Toor heeft aangezichtsverlamming

Clown Bassie flink in de lappenmand

28.07.2016 -

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, kreeg de afgelopen weken ‘onverwacht te maken met een aantal opvolgende ontstekingen en aandoeningen’, liet hij donderdag weten. Hij is onder meer getroffen door de aangezichtsverlamming van Bell, waarbij de spieren van één helft in het gezicht ineens verlamd zijn.


De verlamming die Bas trof, gaat meestal vanzelf over, maar dat kan enkele maanden duren. Bassie sprak ‘praktisch onverstaanbaar’ als gevolg van de ontsteking. “En als ik iets dronk, morste ik meer dan mijn kleinzoon van tien maanden. Dat gaat nu allemaal al weer beter, zij het dat ik nu soms kijk als Vlugge Japie. Want ik kijk af en toe zo scheel dat ik met mijn linkeroog in mijn rechter broekzak kan kijken. Ook kan ik weer ‘pierepiediepiedipie’ zeggen zonder erbij te kwijlen.”

Hoewel het al beter gaat, heeft Bassie nog veel klachten. “Mijn evenwichtgevoel is nog verstoord en mijn spieren zijn ook behoorlijk verzwakt. Want bijna vier weken te bed liggen met medicatie en ontstekingen is funest voor je spieren. Dus loop ik waggelend aan de hand van mijn vrouw door het huis.”

De tachtigjarige clown wordt liefdevol verzorgd door zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Met zijn broer Aad, ook bekend als acrobaat Adriaan, heeft hij veel contact via Skype. “Gisteren zei hij: Bas, oud worden met een paar gebreken is niet erg. Veel erger is niet oud worden.”

Vanwege zijn gezondheidsproblemen geeft Bassie ‘in ieder geval’ tot eind augustus geen optredens. Hij wil benadrukken dat hij geen beroerte heeft gehad. “Bij de verschillende onderzoeken die ik heb gehad is gelukkig gebleken dat met het hart, de longen en de prostaat niets aan de hand is. Ook is er geen sprake van diabetes. Maar dat neemt niet weg dat mijn toestand nog niet aangenaam is en ik verder wat tijd nodig heb om te herstellen.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Reni van Maren en BuzzE

Reacties