×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... de borstverkleining

27.07.2016 -

Wat heb ik een vragen gekregen naar aanleiding van mijn recente borstverkleining. Om te beginnen: het geneest goed en ik ben superblij met het resultaat. Uiteraard zijn de wondjes nog niet helemaal genezen, er zit een snee onder elke borst waar de implantaten uitgehaald zijn en zoals bij elke borstlift zit er een snee rond de tepels en een ’coupenaadje’ van de tepel naar de onderkant. Dit klinkt heel heftig, maar ik mocht op dag twee al onder de douche en lig een week na de operatie alweer te dobberen in een Spaans zwembad.


Ik oog een stuk kleiner van boven, het probleem is alleen dat ik rond de buik nu wat groter oog. Maar na de vakantie mag ik weer sporten en dan moeten we het vakantie-eetpatroon maar drastisch bijstellen.

Dat ik nu al kleiner oog is fijn, maar het gevoel van niets meer in mijn lijf hebben wat er niet hoort, is een nog grotere opluchting dan ik van tevoren had verwacht. Ik zou iedereen willen aanraden heel goed na te denken over het nemen van implantaten, hoe veilig ze ook zijn. Mettertijd voel je toch iets ongemakkelijks in je lijf, dat zich ook nog verplaatst of omklapt. Ik zet daarom mijn vraagtekens bij de rage van de bilimplantaten! Hoe kan je daar de hele dag pijnloos op zitten en hoeveel pijn moet dat doen als die omklappen? Bovendien is het een modeverschijnsel, volgend jaar is een klein kontje in de mode als Kim Kardashian en twerken weer uit zijn! Ik pleit voor blij zijn met je lijf zoals het je gegeven is.

Overstelpt ben ik met vragen over het inspuiten van je eigen vet als borstvergroting en wat te doen bij slechte operaties, om maar te zwijgen over de vragen omtrent verzekeringen. Over al deze vragen kan ik heel kort zijn, ik ben namelijk geen dokter. Wat voor de een goed is, is misschien voor de ander niet mogelijk. Zorg er daarom voor dat je een aantal doktoren spreekt, alleen meerdere meningen kunnen tot de juiste beslissing leiden. En zorg dat alle doktoren die je raadpleegt lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor  Esthetische Plastische Chirurgie en vraag ze het hemd van het lijf. Ook over verzekeringen! Mijdt al die flink adverterende klinieken met chirurgen die niet gespecialiseerd zijn op plastisch, reconstructief én cosmetisch gebied. Dat is in elk geval waarom mijn keuze uiteindelijk op dokter Joost van Tetering en kliniek Holystaete in Vlaardingen is gevallen. Wat een topkeuze!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties