×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... Amsterdamse hotels

06.07.2016 -

Er is iets bijzonders aan de hand in Amsterdam qua beleving. Waar we vroeger allemaal massaal van het ene hippe restaurantje naar het volgende cafeetje doorschoven, lijkt het nu wel of we allemaal van het ene mooie hotel naar het andere verkassen. Er zijn een aantal hotels bij gekomen waarvan ik vind dat je, als je in Amsterdam bent, gewoon even wat moet gaan drinken.


Laat je niet afschrikken door rode lopers en beveiligers, iedereen is welkom, of je nou Rihanna heet of Patty. Vergaderingen worden bijna alleen nog in hotellobby’s gepland, van ontbijt tot tot borrel. Maar ook mijn vriendinnenverwendagen vinden tegenwoordig bijna alleen nog maar plaats in hotels. In het Conservatorium hotel aan de Van Baerlestraat is een grote lobby met een prachtig terras waar je heerlijk koffie kunt drinken, om vervolgens in een spa uit te komen waar een gelijktijdige massage voor twee een uitje is om nooit meer te vergeten! Het W hotel in het centrum heeft restaurant Mr Porter, waar je op het dak aan een zwembad kunt zitten dat over het Paleis op de Dam uitkijkt, terwijl je de lekkerste gegrilde steak ooit weg buffelt. Mr Porter heeft een fantastische bar, die later op de avond overgaat in discotheek. Je hoeft dus niet meer te verkassen. De Hoxton is een metropolitaanse beleving met een luxe bar waar de ouderwetse bitterbal ook niet geschuwd wordt. De oudere, vertrouwde hotels van Amsterdam groeien in rap tempo mee. Een pedicure in de spa van het verbouwde hotel de l’Europe is een moetje en in Freddy’s bar maken ze naast de bloody mary’s inmiddels ook alle mogelijke gin tonics. High tea in de lobby is heel gezellig, vooral op een regenachtige dag. Zalig die taartjes en macarons. En hoe lekker eet je in het compleet verbouwde Pullitzer hotel? Amsterdam krijgt daadwerkelijk de allure van New York. Mocht je nou denken: allemaal leuk en aardig, maar hoe gaan we zo’n dagje Amsterdamse allure nou beleven met een beperkte portemonnee? Geloof het of niet, dat kan! Corendon heeft net buiten het centrum van Amsterdam het Vitality hotel geopend. Voor 49 euro boek je al een lazy Sunday met alles erop en eraan, driegangendiner, gebruik van de spa en uitblazen op een stoel met het geluid van het strand en het gevoel van de zon. En een nachtje slapen! Wat wil je nog meer in deze vreselijke regenachtige zomer? Op naar Amsterdam, je hoeft geen vliegtuig meer in!

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties