×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… Giel Beelen

08.06.2016 -

We zijn in Nederland nog maar net een beetje aan het herstellen van een paar dagen aanwezigheid van Adele in onze hoofdstad, want aanwezig was ze. Niet alleen vier avonden in de Ziggo Dome, maar ook op de fiets met haar kindje en in de PC Hooftstraat met man en bodyguards. Haar man hing in Artis zelfs met hun zoontje in de netten. Wat mij nou het meest is opgevallen is dat Adele net een mens is, ondanks haar sterrendom. Aan de basis super getalenteerd met een heel gezellige babbel met accent en net als de helft van de Nederlandse vrouwen vechtend tegen overgewicht. En desondanks zo’n beeldige uitstraling hebben! Dat maakt haar zo mooi, haar echtheid. Een contract van rond de 100 miljoen op zak, het grootste platencontract ooit, en gewoon met je kind in de bakfiets door Amsterdam in een legging en een paar gympen. Doei Giel Beelen, denk ik dan. Een hele dikke vette doei!


Waarom zulke onhandige uitspraken doen waarmee je zoveel vrouwen op hun hart trapt? Waarom zeggen dat dikke vrouwen niet goed voor zichzelf zorgen en geen doorzettingsvermogen hebben, want dik staat voor ongezond, voor geen karakter! Geloof me, ik had ook nog graag mijn figuur van 35  jaar geleden behouden en neem van mij aan dat ik me het lazarus sport wanneer ik kan, maar een keer in de week alcohol drink en zo gezond mogelijk eet. Dus hou je mond alsjeblieft over doorzettingsvermogen en karakter. Ik weet namelijk ook nog goed dat jij je eerste voor jou veel te knappe vriendin kreeg. Ze gooide je in een make-over die ongekend was. Je ranzige tanden werden onder handen genomen, je haren eindelijk gewassen, je bril vervangen en de inhoud van je kast gemoderniseerd. Eerlijk is eerlijk, een waanzinnige verbetering. Jammer dat ze je van binnen niet wat mooier heeft gekregen. En nu denken dat je alles over vrouwen kan zeggen en er met een Twitter-excuusje vanaf kan komen? Het komt door mannen als jij dat wij elke dag weer zo ontzettend onzeker wakker worden, geobsedeerd door wat wel en niet mag. Maar je bent niet de enige. Met grote regelmaat hoor ik bijvoorbeeld ook Tijl Beckand grappen maken die over mijn overgewicht gaan. Heel gek, als je ziet dat zijn jasjes ook met moeite dicht gaan en hij ook beschikt over een tweede kin. Ik word gek van jullie lelijkheid. Ik bewonder vrouwen als Adele en Alicia Keys, die tegenwoordig make-uploos door het leven gaat omdat ze nooit meer op haar uiterlijk beoordeeld wil worden. Ik zou het allemaal graag weg willen lachen, maar deze keer lukt het me niet. Lieve Giel, ik had je altijd zo hoog zitten, je zegt dat het een beetje dom van je was je zo expliciet uit te laten, ik vind het ronduit onaardig, eigenlijk best wel onbeschoft.

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties