×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… het Songfestival 2017

26.05.2016 -

We zijn nog maar net bekomen van de schrik dat onze Douwe Bob de top 10 niet haalde van de finale van het Eurovisie Songfestival of we zijn allemaal weer bezig met wie we volgend jaar eens zouden kunnen sturen. Niet dat wij daar enige zeggenschap in hebben, maar suggesties doen en je mengen in de discussies die daarop volgen is bijna net zo leuk als het festival zelf.


We gaan er even doorheen. Giel Beelen kwam aanzetten met Caro Emerald. Caro reageerde gelaten. Daar zou ze nog even over na moeten denken. Tja, misschien moeten wij er dan ook nog maar even over nadenken. Als je daarvoor gevraagd wordt, zou je toch van enthousiasme meteen moeten opspringen? Het is een enorme eer. Bovendien is Caro niet zo van de interviews en erg privé. We weten dat ze een vriend heeft en een kindje. Dat is alles. Ze weigert zelfs maar de naam van het kindje met ons te delen. Hoe zou zij dan omgaan met die enorme publiciteitsmachine? Dat is namelijk een groot onderdeel van een succesvolle Songfestivaldeelname. Dus ondanks dat Caro bijvoorbeeld ook al bekend is in Engeland, twijfel ik enorm. Ik denk dat de zusjes O’G3NE een veel grotere kans zouden maken. Ze zingen de sterren van de hemel, het maakt een leuk verhaal, ’drie mooie zusjes uit Holland’, ze zijn nog lekker onbevangen en zullen er volledig voor gaan. Ik denk wel dat er bijvoorbeeld een Zweedse liedjesschrijver/producer aan te pas moet komen om een enorme internationale hit voor de meiden te schrijven, want buiten hun hitje Magic is er niet zo veel gebeurd met O’3GENE. Het is wel een goed teken dat ze al bij de Beste Zangers Van Nederland zitten, want zoals we weten heeft Jan Smit, die dat programma maakt, een enorme vinger in de pap in de keuze van onze inzending. Verder zijn de namen van Roel van Velzen en Dotan gevallen. Roel een fantastische performer, maar Songfestival? Ik vind het niet zo passen. Dotan zou ik wel te gek vinden, maar dan in combinatie met een fantastische Nederlandse dj. Ik zou ook Mr. Probz een goede inzending vinden. Spontane mooie jongen met een dijk van een stem. Ik zou er een Justin Timberlake-achtige act omheen bouwen, grote band, veel dansers en een dj erbij, een feest op het podium! Boze tongen beweren echter dat de voorkeur tegenwoordig niet uitgaat naar getinte kandidaten omdat die het niet zo goed zouden doen op het festival. Onzin, want onze lieve Edsilia Rombley en Ruth Jacott deden het zo slecht nog niet destijds. Maar ja, de tijden zijn misschien veranderd. Misschien moet Sylvana Simons zich hier maar eens over buigen.

 

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties