×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over… Mattie Valk

11.05.2016 -

Vorig jaar stond ik met Gerard Joling in het SBS6-programma De Lijf Show, een quiz over het menselijk lichaam. Wij namen het op tegen de dj’s Mattie en Wietze. We bleken allemaal fanatieke spelletjesspelers en borrelden na de opnames nog even gezellig na, waarbij vervolgspelletjesavonden werden ingepland. De dag na De Lijf Show was de dag van het befaamde Televizier-Ring Gala. Wietze was daar uitgenodigd omdat hij mee had gedaan aan Wie Is De Mol?. Mattie viel buiten de boot qua uitnodigingen en dat terwijl hij zo graag eens over die rode Carréloper wilde schrijden.


Ik ging met Kees Tol en kon een extra kaart voor Mattie regelen om ons te vergezellen. We hadden een topavond! Mattie had de smaak te pakken en wilde meer op tv. Hij schoof aan bij RTL Boulevard, wat hij fantastisch doet.

Maar dan komt de keerzijde van de roem: als je vaak op radio en tv bent, wil iedereen alles van je weten. Zo geschiedde ook met Mattie en wisten we al gauw dat Mattie’s vriendin moeilijk zwanger werd maar toch in verwachting van een tweeling raakte. Iedereen leefde met het stel mee toen die veel te vroeg geboren werd.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Mattie niet de biologische vader van de baby’tjes is en hij en zijn vriendin uit elkaar gaan. Twee kindjes die nog steeds vechten voor hun leven, die ineens niet van jou blijken te zijn, een scheiding en een hoos aan pers en social media-meningen. Tja, Mattie ging het maken en dit is dan de publicitaire prijs. Hij kon niet anders dan zelf met dit verhaal naar buiten komen, want iedereen wilde weten hoe het met ’zijn’ kindjes ging. Vroeg of laat was iemand achter het ware verhaal  gekomen en dus koos hij ervoor dat in grote lijnen zelf naar buiten te brengen. Ongelooflijk moedig.

Toch wil ik het ook even over zijn vriendin hebben. Want je kunt wel denken: wat een vreselijke vrouw die vreemd is gegaan, maar niemand weet wat voor fouten er zijn gemaakt en waarom. Wie weet was ze wanhopig en wilde ze perse zwanger raken op welke manier dan ook. Niet goed te praten, maar zij zit nu hoe dan ook op onmogelijke blaren. Niemand behalve zij kent de exacte toedracht van het verhaal en de emoties die tot deze situatie geleid hebben. Natuurlijk voel ik met Mattie, maar ik heb toch ook zo’n medelijden met zijn ex. En met de baby’s natuurlijk, die dit later allemaal moeten terug lezen.

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties