×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over…….daten

09.03.2016 -

In Married At First Sight, het nieuwe programma van Peter van der Vorst op RTL4, zijn inmiddels vier stellen aan elkaar gekoppeld door de wetenschap. Zij zullen elkaar voor het eerst zien op hun trouwdag. In feite trouwen ze dus met een wildvreemde.


Een team van deskundigen, bestaande uit een psycholoog, een bioloog en een seksuoloog, zoeken naar de perfecte match voor mensen die zich in eerste instantie voor een datingprogramma opgegeven hadden. Een gedeelte van de kandidaten stapte meteen op toen ze hoorden wat de daadwerkelijke bedoeling is van dit programma. Uit de overgeblevenen werden vier mannen en vier vrouwen verrast met de mededeling dat zij zich kunnen opmaken voor de grote dag waarop zij in het huwelijk zullen treden met iemand die ze nog nooit gezien hebben. De bruidsparen moeten vervolgens minimaal een maand met elkaar samenwonen. Het idee komt oorspronkelijk uit Denemarken en is daar een kijkcijferhit! Bovendien zijn daar twee van de drie getrouwde stellen uit het programma nog steeds samen, terwijl wij in Nederland twee van de drie ’gewone’ huwelijken in een echtscheiding zien stranden. Er zijn zelfs landen in Europa waar het scheidingspercentage op 71 procent ligt. En dat terwijl die mensen hoogstwaarschijnlijk wel de tijd hebben genomen voor ze de grote stap waagden. De een wat langer dan de ander, maar na hoe lang ben je nou echt klaar voor het huwelijk? Ikzelf weet uit ervaring dat de emotie die je overmant als je gevraagd wordt, eigenlijk je antwoord al bepaalt. Als je ’nee’ zegt, is de verkering meteen uit en dat wil je misschien ook niet. Je kan je gek zoeken op internet, maar op de vraag of er een vaste periode voor staat om je klaar te stomen voor een geslaagd huwelijk is geen antwoord. Je vindt wel overal terug dat je de ander goed moet kennen en dat je overtuigd moet zijn van elkaars eerlijkheid en openheid. Maar ook daar heb ik wel een paar verhalen over. Hoeveel apen heb ik al niet van zolder zien komen, die ik echt in jaren verkering niet zag aankomen. Daarom vind ik dit experiment nog helemaal zo gek niet. Ik geloof er in elk geval meer in dan in de relatiesites met al die te mooie profielfoto’s, die bij kennismaking zo vreselijk tegenvallen. Ik denk dat dit onderzoek weleens de basis zou kunnen vormen voor een te gekke nieuwe datingsite, maar meteen trouwen? Nee, ik mis dan toch de romantiek in het verhaal.

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties