×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over……koningin Máxima

17.02.2016 -

Lieve koningin, ik ben u een excuus verschuldigd. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Voor wie de betekenis van deze Latijnse uitdrukking niet kent, mea culpa betekent: mijn schuld, of mijn eigen schuld. Om deze zin kracht bij te zetten, kan het woord ’maxima’ worden toegevoegd, wat resulteert in: mea maxima culpa, vertaalbaar als: mijn grote schuld. Het was de avond van de laatste aflevering van Shownieuws, gepresenteerd door Bridget, Koos en mijzelf.


Bridget nodigde ons vooraf uit voor een diner in de Harbour Club. Schalen vol krabbenpoten, kokkels, scheermesjes en vongole op ijs werden geserveerd. Brood werd er niet bij gegeten, want we zitten aan het dieet van vetblokkers en eiwitcapsules. Er blijkt echter een groot verschil te zitten tussen krabbenpoten met kokkels, qua lekker bodempje leggen voor een flesje prosecco, of een stevige erwtensoep met een Hema-worst! En de bubbels werden rijkelijk geserveerd. Ondanks de straffe hand van een aanwezige manager, wisten we gedrieën toch constant weer een vol glaasje te bemachtigen. Na vier jaar strak en sober Shownieuws presenteren, overheerste die laatste avond bij Bridget een Pietje Bell-stemming. Maar dat tussen de vroege en de late editie gaan doen, was het slechtste idee ooit. We keerden terug in de studio en de baldadigheid werd al erger. We deden een repetitie die het daglicht niet kon verdragen, hebben onszelf volgegooid met koffie, thee en limonade en hadden oprecht de beste voornemens om de laatste Shownieuws live-uitzending van onze Brid waardig te presenteren. Dat is niet gelukt. Tijdens een bloedserieus onderwerp over u en uw trip naar Pakistan, meldde ik dat uw crew voornamelijk bestond uit beveiligers. Vervolgens riep ik heel onhandig bij een minder flatteuze foto van u dat u uw visagiste hoogstwaarschijnlijk thuis had gelaten. Ik vergeleek u zelfs met popster Cyndi Lauper. Ik kijk op rechts en zie Bridget in de slappe lach schieten, ik kijk op links en ik zie Koos huilend van de lach hikken. En daar ging ik, alsof je als klein meisje in de klas gesommeerd werd serieus te blijven. Dat lukte toen ook al niet. Uiterst onprofessioneel. Weet dat ik u de mooiste koningin van de wereld vind, uw kinderen de allerleukste koninklijke telgen en de diepste bewondering heb voor uw werk? Het was niet gepast. Mea MAXIMA culpa.

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties