Patty Brard

Column Patty Brard

Ik ben dol op The Voice, maar ik ben ook groot fan van K3. Ik volg ze al jaren en zat in de jury toen Josje verkozen werd als vervanging voor Kathleen. Nu zit de zoektocht naar de nieuwe K3 op tv recht tegenover The Voice geprogrammeerd en ik hou niet van uitgesteld kijken, dus ik zap me gek op vrijdagavond. Bang dat ik een opmerking van Anouk mis, maar ook bang dat ik een optreden van een leuk K3’tje in spe mis.

Afgelopen vrijdag heb ik voor rust gekozen en de hele aflevering K3 Zoekt K3 gekeken. Nog nooit heeft een programma het van The Voice gewonnen qua kijkcijfers, maar het is misschien leuk eens te melden dat de zoektocht naar de nieuwe K3 erg goed in elkaar zit. Ik vond de voorrondes al goed bedacht: een publieksvak met kindjes, een blok met mama’s, een met papa’s en een vak met grootouders. Als drie van de vier vakken oplichtten, mocht de kandidaat door naar de jury bestaande uit Gert, Kristel, Karen en Josje, waar ook drie van de vier het met elkaar eens moesten zijn voordat de kandidaat door kon naar de volgende ronde. 

Inmiddels zijn de liveshows begonnen. Zo was er deze week bijvoorbeeld een K3 à la de Andrew Sisters. Superleuk!  Ook krijgen ze inlevingsopdrachten en worden er sololiedjes voor bijvoorbeeld hun vader gezongen: Papapa! Er niet een te overdreven ode van maken, maar wel het juiste gevoel erin proberen te leggen, met je papa voor je neus. Niet makkelijk. Die Belgen maken leuke tv! Complimenten ook voor de styling, de meiden zien er fantastisch uit.

Wat mij betreft zijn er twee mogelijkheden: of je maakt een superbrave lieve K3 om Marthe heen – Marthe zong vroeger in het koor van K3 en dat kan je horen – of je maakt een K3 van deze tijd rond mijn favoriet Demi. Zij werkt in de horeca in Amsterdam, beetje rock & roll, fladderend haar, stout, helemaal de X factor! Daar zet je Klaasje naast, conservatoriumstudente met de mooiste blauwe ogen die ik ooit gezien heb, en de Belgische communicatiewetenschappenstudente Hanne. Ik moet toch maar gaan wennen aan uitgesteld kijken om Anouk niet te missen, want voorlopig ben ik zo benieuwd wie het gaat worden dat ik K3 Zoekt K3 blijf kijken.