Patty Brard

Column Patty Brard

Het was feest afgelopen weekend. Niet alleen waren Antoine en ik tien jaar bij elkaar, op diezelfde dag vierden onze hondjes Bibi en Lulu hun zevende verjaardag. Dat laatste vind ik wat minder, want hondjes van hun formaat worden niet ouder dan een jaar of 15. Het idee dat ik ooit afscheid zal moeten nemen van een van die kleine moppies maakt me gek. Ik kan slecht tegen afscheid. Dat heb ik iets te vaak moeten nemen, of niet eens kunnen nemen.

Gelukkig is Antoine een zekere factor in mijn leven. Wij reisden af naar het Spaanse Altea voor een feestweekend. Hier hebben lieve vrienden van ons een huis en een van hen vierde zijn 50ste verjaardag. Drie dagen lang. En alle gezamenlijke festiviteiten op een hoop gegooid was dat best intens. Maar… om nooit meer te vergeten! Tijd om stil te staan bij mijn liefde voor Antoine. Waarom lukt het met hem nou wel en zijn vorige relaties op een deceptie uitgelopen? Ik heb lang nagedacht en misschien kunnen jullie hier ook wat mee: 

1. Vergelijk je partner nooit met eerdere partners, iedereen is uniek. 
2. Probeer hem niet te kneden, hij is zoals hij is. 
3. Ja, wij vrouwen kunnen meerdere dingen tegelijk, in tegenstelling tot…
4. Erger je niet, lach erom! 
5. Bedenk op cruciale momenten waarom je van hem bent gaan houden, vergeet dat nooit! 
5. Ja, de romantiek verdwijnt, maar hecht niet te veel waarde aan romantiek of creëer het zelf! 
6. Seks wordt ZO te belangrijk gemaakt in een relatie, houden van is ZO veel belangrijker. 
6. Laat hem vrij, maar stel je grenzen. 
7. Neem je vrijheid, maar stel dezelfde grenzen. 
8. Ga met mensen om die een soortgelijke relatie hebben. 
9. Investeer in je toekomst, maar leef in het nu! 
10. Laat je werk nooit je privésituatie in de weg zitten, maar vergeet nooit dat professioneel succes vaak aan de basis van privésucces ligt. Balans, balans, balans!

Misschien komt het wel omdat ik nu wat ouder ben en het beter begrijp, maar lieve Antoine, op naar de volgende 10 jaar, ik hou van jou en hoop met heel mijn hart dat ik van jou noch van onze hondjes ooit afscheid hoef te nemen. Ik geloof niet dat ik daar overheen zou komen. Wat een heerlijk weekend!