Patty Brard

Column Patty Brard

Wetende dat ik ooit het stokje zal moeten overgeven aan jong televisietalent, ben ik afgelopen weekend op stap gegaan met een tamelijk nieuw presentatietalent van BNN. Ik ontmoette hem bij Ranking The Stars en er was meteen een klik, ondanks het leeftijdsverschil. Jan Versteegh is namelijk 29 lentes jong.

Hij studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en werd ook daadwerkelijk docent, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en hij stortte zich op een tv-carrière. Hij begon als brutale vlerk bij PowNews en om zichzelf echt in de kijker te spelen, deed hij mee aan het veelbekeken Expeditie Robinson. In 2014 stapte hij over naar BNN, waar hij Spuiten En Slikken presenteerde. En hij deed mee aan de Slimste Mens, waar hij als vierde eindigde. Dat hij niet gek is, is dus wel bewezen!  

Nu ziet Jan zijn langgekoesterde droom in vervulling gaan met een eigen show: ’Jan Is De Beste!’ Hij neemt het daar in elke aflevering op tegen een BN’er, die een thema mag kiezen om te bewijzen dat Jan niet de beste is, maar hij of zij. Of ik alsjeblieft zijn eerste tegenstander wilde zijn in zijn eerste eigen show, dat voelt vertrouwd en hij kon dan een beetje leunen op een oude rot in het vak. Ik koos als thema Misdaad Bestrijden, denkend dat ik een beetje Peter R. de Vriesje mocht spelen achter een desk. Niets was minder waar. Lig inmiddels bont en blauw afgepeigerd in bed, want ik heb in twee dagen een moord moeten oplossen, een inbreker op een overvolle markt moeten opsporen naar aanleiding van een compositietekening die ik zelf moest maken, om tenslotte in één dag ook nog te leren schieten. Na een uitvoerige training heb ik toen fictief een bankdirecteur uit handen van zwaarbewapende terroristen moeten redden, die mij zonder enige piëteit onder (luchtdruk) vuur namen. Ik ben kapot, maar blij dat ik dit aanstormend talent mocht steunen. In tegenstelling tot vele halfwas nieuwe talenten die ik heel zelfverzekerd om me heen zie klungelen, durft deze oude rot in het vak te beweren dat die bijdehante vlerk van een Versteegh het ECHTE grote nieuwe talent van de Nederlandse televisie is. Daar had ik maar twee dagen voor nodig!