Even over… Nicolette van Dam

Er zijn weinig presentatrices waarvan ik denk: al trek je haar een vuilniszak aan, dan is ze nog beeldschoon. Maar Nicolette van Dam is er zo een. Nu is zij bovendien gezegend met een fantastische smaak, dus zullen we haar nooit in een afdankertje aantreffen, ondanks dat ze alles kan hebben. Verder komt schoonheid van binnen en ook dat is weer zo’n cliché dat volledig op haar van toepassing is: ze ademt liefde, vriendschap en sexiness uit in EEN zucht!

Afgelopen weekend trouwde zij haar grote liefde Bas Smit. Ook zo’n leukerd! Ik weet nog goed dat hij mij jaren geleden vertelde dat hij zijn zinnen gezet had op Nicolette, die toen nog verkering had met een Italiaanse horeca-ondernemer. ’Met kerst zit ik bij haar aan tafel met de hele familie erbij, wat ik er ook voor moet doen!’ Nou, ik weet niet wat hij gedaan heeft, maar het waren geen halve maatregelen. En hij is volhardend haar hartje te behouden, want om de zoveel tijd zien we foto’s op haar veelbekeken Instagram- en Facebookpagina’s voorbij komen met bossen rozen waarmee hij haar keer op keer de liefde verklaart.
Bas ging voor Nicolette op zijn knieën op de Virgin Islands en zij schonk hem inmiddels twee prachtige dochters, Lola-Lily en Kiki-Kate. Het is een waar sprookje dat deze familie uit de bekende winkelstraat in Amsterdam, de Cornelis Schuytstraat, tot leven doet komen. De slagerij van Nicolette’s ouders staat te boek als één van de beste slagerijen in de hoofdstad en Nicolette schroomt niet daar bij te springen in drukke tijden. Dan is er inmiddels ook Brasserie van Dam in dezelfde straat, waar Nicolette eveneens gewoon in de bediening staat. Afgeladen vol, elke dag en avond weer!  En tussendoor is er haar tv-werk en is ze mama. Nu heet ze dan officieel Nicolette Smit-van Dam. Wat een meesterlijke combi van twee mensen die alles met passie doen, of het nou in de werksfeer is of privé. En wat een prachtig bruidspaar! Lekker naturel, lekker los, maar vol klasse. Voor mij is dit nu al het showbizzhuwelijk van het jaar, omdat de echtheid ervanaf spatte. Lieve Nicolette, Bas, Lola en Kiki, van harte en dat jullie nog maar lang zo gelukkig met elkaar mogen zijn! Een voorbeeld voor velen.