Placeholder

Column Patty Brard

Nog een maandje en dan moet ik afscheid nemen van mijn collega Beau van Erven Dorens. Ik weet nog goed dat Viktor Brand en ik uit elkaar gehaald werden bij Shownieuws, dat is een gemis waar ik nog steeds niet overheen ben. Gelukkig zien Vik en ik elkaar privé nog, maar het is toch anders dan toen we de kleedkamer deelden, ’s ochtends al belden wie er voor het avondeten ging zorgen en ‘s avonds weer gierend van de lach uit elkaar gingen.

Met Beau heb ik een andere band, maar ik voel me net zo verdrietig hem dadelijk ook te moeten missen. Ik genoot met volle teugen van zijn humor, taalgebruik, cynisme, maar bovenal van zijn menszijn. Beau is uniek. Een ongeleid projectiel, maar superintelligent, waardoor het altijd weer goedkomt als hij uit de bocht vliegt. De vader die zijn zoons en hun vriendjes meeneemt naar de Magere Brug in Amsterdam en stiekem met ze in de gracht springt omdat ze dat een keer in hun leven meegemaakt moeten hebben volgens hem. Wat de ouders van die vriendjes daarvan vinden? ’O ja, misschien had ik even moeten bellen van tevoren!’ Volgens mij is het de leukste vader die een kind zich kan wensen.
Beau is redelijk gesloten over zijn privéleven, maar als hij over zijn vrouw Selly praat, doet hij dat met zoveel liefde dat hij eenieder doet smelten. Beau is ook een beetje mijn beschermheer. Als iemand mij kwetst, gaat ie bellen of appen, want niemand komt aan zijn Pat. Maar op televisie grapjes maken over Pat als ze er een keer niet bij is,  kan hij ook als geen ander. Waarschijnlijk omdat hij weet dat ik van hem alles kan hebben. Een goed mens en een ware prof gaat ons verlaten en ik ben inverdrietig. Ik vind Beau zo ongeveer de beste presentator van Nederland, maar ook het fijnste maatje om op te steunen. Ik weet niet wat je gaat doen, want daar ben je heel discreet over, maar dat het goed gaat komen, staat buiten kijf. Ik ben jaloers op de mensen die met je gaan werken, maar wens je uit de grond van mijn hart het allerbeste toe. We moeten er maar gauw een stevige borrel op drinken! Het gaat je goed. Had ik al gezegd dat ik je ging missen?