Patty Brard

Column Patty Brard

En daar zaten ze dan, Dries Roelvink, zijn ex Lucienne, hun zoons Dave en Donny en Dries’ huidige echtgenote Honoria. Eén grote gelukkige familie, die vol trots aankondigden dat er een reallifesoap van hen op de buis gaat komen.

Vanaf 17 februari op RTL5: reality met een maatschappelijke twist. We gaan namelijk kijken naar het wel en wee van een familie die met vereende krachten het leven van zoon Dave weer op de rit moet gaan krijgen. Het zal niemand ontgaan zijn, Dave werd de afgelopen tijd meerdere keren opgepakt wegens vermeende betrokkenheid bij een juwelenroof op een feestje van een vriendinnetje, Melissa Pach, die hij ook nog eens in het bubbelbad bepaalde handelingen liet verrichten, wat gefilmd werd en vervolgens met heel Nederland gedeeld. We volgen in de soap natuurlijk tegelijkertijd de glansrijke carrière van pa Dries, we zien dat Honoria het dagelijkse leven van de familie op orde houdt en hoe goed mama Lucienne in overleg kan met haar ex. Maar waarom was het dan zo pijnlijk duidelijk dat de familie tijdens de presentatie verplicht de maatschappelijke boodschap als belangrijkste aspect van de soap moest uitdragen? Had er gewoon bij gezegd dat er daarnaast goed voor betaald wordt en dat de aandacht ook meer dan welkom is, dat had de maatschappelijke twist iets geloofwaardiger gemaakt. Had de daad bij het woord gevoegd en Dave’s gage gelijk aan een goed doel gegeven. Antoine en ik hadden nooit de bruiloft kunnen geven die we hebben gegeven, als we de camera’s niet hadden toegestaan! Klaar. Dat heeft ook mogelijk gemaakt dat we onze cadeaus in donaties voor het goede doel konden omzetten. Iedereen blij. Wat zitten jullie je toch in bochten te wringen? Is het soms omdat, als het incident met Melissa Pach niet had plaatsgevonden, het überhaupt nooit tot een reallifesoap gekomen was?  Is het soms omdat de hele affaire nog niet eens afgewikkeld is en het slaatje er nu al uitgeslagen wordt?  De juridische afwikkeling van die zaak gaan we niet zien in de soap volgens jullie. Best gek als Dave dadelijk blijkt nog te moeten brommen. Dan is hij ineens weg of zo? Hoe dan ook, het is overduidelijk waar Dave het maatschappelijk twisten geleerd heeft. Gewoon thuis.

DEFINITIEF 

 

Eventjes over… de Roelvinkjes

 

En daar zaten ze dan, Dries Roelvink, zijn ex Lucienne, hun zoons Dave en Donny en Dries’ huidige echtgenote Honoria. Eén grote gelukkige familie, die vol trots aankondigden dat er een reallifesoap van hen op de buis gaat komen. Vanaf 17 februari op RTL5: reality met een maatschappelijke twist. We gaan namelijk kijken naar het wel en wee van een familie die met vereende krachten het leven van zoon Dave weer op de rit moet gaan krijgen. Het zal niemand ontgaan zijn, Dave werd de afgelopen tijd meerdere keren opgepakt wegens vermeende betrokkenheid bij een juwelenroof op een feestje van een vriendinnetje, Melissa Pach, die hij ook nog eens in het bubbelbad bepaalde handelingen liet verrichten, wat gefilmd werd en vervolgens met heel Nederland gedeeld. We volgen in de soap natuurlijk tegelijkertijd de glansrijke carrière van pa Dries, we zien dat Honoria het dagelijkse leven van de familie op orde houdt en hoe goed mama Lucienne in overleg kan met haar ex. Maar waarom was het dan zo pijnlijk duidelijk dat de familie tijdens de presentatie verplicht de maatschappelijke boodschap als belangrijkste aspect van de soap moest uitdragen? Had er gewoon bij gezegd dat er daarnaast goed voor betaald wordt en dat de aandacht ook meer dan welkom is, dat had de maatschappelijke twist iets geloofwaardiger gemaakt. Had de daad bij het woord gevoegd en Dave’s gage gelijk aan een goed doel gegeven. Antoine en ik hadden nooit de bruiloft kunnen geven die we hebben gegeven, als we de camera’s niet hadden toegestaan! Klaar. Dat heeft ook mogelijk gemaakt dat we onze cadeaus in donaties voor het goede doel konden omzetten. Iedereen blij. Wat zitten jullie je toch in bochten te wringen? Is het soms omdat, als het incident met Melissa Pach niet had plaatsgevonden, het überhaupt nooit tot een reallifesoap gekomen was?  Is het soms omdat de hele affaire nog niet eens afgewikkeld is en het slaatje er nu al uitgeslagen wordt?  De juridische afwikkeling van die zaak gaan we niet zien in de soap volgens jullie. Best gek als Dave dadelijk blijkt nog te moeten brommen. Dan is hij ineens weg of zo? Hoe dan ook, het is overduidelijk waar Dave het maatschappelijk twisten geleerd heeft. Gewoon thuis.