Patty Brard

Column Patty Brard

Ik ben niet zo’n premièreganger, maar op de dag dat ik dit schrijf is ’s avonds de première van Gooische Vrouwen deel 2. Inmiddels zo’n hype, dat als je daar niet bij bent geweest, we wel kunnen stellen dat je er dan eigenlijk niet bij hoort. Er zijn letterlijk gevechten om uitnodigingen geweest.

En dan te bedenken dat je voor je make-up en je outfit toch echt weer minimaal 1.500 euro kan afschrijven voor 3 minuten roem op de rode loper van het prachtige DeLaMar Theater. Maar goed, het is de première van deel 2 van de leukste Nederlandse film ooit. Daar móet je bij zijn, dat was bij deel 1 ook al zo. Weet nog goed dat ik toen één van de laatste kaartjes kreeg en ergens weggepropt zat aan de zijkant, naast Robert ten Brink en dochter Charlotte, HEEL hoog achter een glazen afscheiding. Wat een hoogtevrees hadden Charlotte en ik. Een halve valium bracht uitkomst. En goddank voor de hoogtevrees en de valium, want ik heb bij sommige scènes zo onbeschaamd hard zitten lachen dat ik vanaf beneden af en toe een geïrriteerde blik mijn kant opving, zo van: ’Mijn hemel, kan dat varken uit?’ Niets zo herkenbaar en hilarisch als de vriendschap tussen deze geweldige actrices, en hun liefdesleven. Elke vriendinnenclub heeft wel een Cheryl, Claire, Anouk of Roelien. Daarom zijn we zo blij met Gooische Vrouwen. 

En petje af voor RTL en Talpa in deze. Vorige keer ging de film in 14 Pathé-theaters in première. Dit jaar gaat tijdens de feestdagen werkelijk alles over de Gooische Vrouwen. De cast speelt mee in Ik Hou Van Holland, staat op de cover van de Linda,  je kunt voor 50 euro met Transavia naar Innsbruck vliegen om met je vriendinnen hetzelfde mee te maken als de Gooische vrouwen… alles om ons het gevoel te geven dat wij allemaal zo’n vriendinnenclub hebben. Wij zijn ook geïnspireerd en gaan met dezelfde club als waarmee we voor ons huwelijk in Ibiza zaten na de kerst naar Innsbruck. De mannen lekker skiën en wij gezellig in pyjama roddelen en af en toe rodelen. Glühwein, oliebollen, janken en gieren. Heerlijk, ik kijk er nu al naar uit!