Patty Brard

Column Patty Brard

Ik had jullie aandacht voor Wudstik nooit gevraagd als ik er niet van overtuigd was dat deze zanger een grootheid in onze muziekindustrie gaat worden. Een soort Guus Meeuwis of Jan Smit meets Gers Pardoel, maar dan iets serieuzer, met een gekleurd randje.

Net even een ander gevoel bij een Hollands meezingliedje. Een nieuw gevoel. Ik heb hem de afgelopen week een paar keer op tv gezien en hij heeft mijn hart gestolen op vele fronten. Ali B heeft zich ná de deelname van Wudstik aan The Voice over hem ontfermd, ook al koos Wudstik tijdens de talentenjacht voor Trijntje als coach. Ali vergezelde hem vorige week naar RTL Late Night. Heel lief, maar het had niet gehoeven. Wudstik kon uitstekend zelf vertellen waarom hij destijds voor Trijntje koos: om zijn techniek te verbeteren en te leren wanneer hij zijn kopstem en volle stem moet afwisselen. Nu hij die techniek onder controle heeft, wil hij weer voelen wat hij zingt. En dat doet hij samen met Ali. Alle respect voor Ali overigens, want waar ik vaak stiekem dacht: Hoezo is Ali jurylid bij The Voice, hij is toch geen zanger?, moet ik hem nageven dat zijn producersoor uitstekend werkt. Wudstik vertolkte zijn nieuwe single Mooi in Late Night en ik was gelijk verliefd. Hij schreef het liedje volgens eigen zeggen nadat hij in de auto had gezeten met zijn zwangere vrouw en toen zij hem vroeg waarom hij zo naar haar staarde, antwoordde hij: 'Gewoon, je bent zo mooi!' En zo ontstond deze hit in spe! Als ik nou echt iets sexy vindt aan een man, is het behalve een schone look ook een schoon geweten. Niets mooier dan een man die niet over auto’s, voetbal en mooie wijven opschept, maar over zijn eigen vrouw. Een man die er zo uitziet, zo beschaafd Nederlands spreekt, toch iets 'van de straat' heeft en vervolgens een gitaar pakt en zijn vrouw toezingt:

"Jij bent mooi, mooi, mooi, mooi wanneer je stil bent, mooi wanneer je praat. Jij bent mooi, mooi, mooi, mooi wanneer je wakker wordt, mooi wanneer je slaapt………..” En dan, zie de clip,  ook nog de leukste baby hebben met die vrouw. Ik ben fan! Kijk Wudstik op YouTube, hij wordt een heel grote!