×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Column Patty Brard

Column Patty Brard

Even over... Wim Kieft

11.06.2014 -

Naar aanleiding van het interview met oud-voetballer Wim Kieft op tv en de voorpublicatie van zijn boek in Voetbal International, ben ik naar de AKO gerend voor het boek over Kieft. Overal uitverkocht! Niet zo gek, want net als IK verbijsterd heb zitten luisteren, zullen velen gedacht hebben: Hoe is het mogelijk, dit moet ik lezen!


Wie Willem kent, weet dat het een uiterst aimabele man is, een beetje in zichzelf gekeerd maar altijd gezellig, en een superlieve papa. Wij zagen elkaar regelmatig, vooral in de vakanties op Ibiza, en ik was dol op zijn dochters. Altijd leuk om te zien hoe Wim met ze omging. Toen was er ineens radiostilte. Nooit meer gezien of gesproken. Nu begrijp ik waarom. Willem heeft een groot drugs- en drankprobleem en is al een tijd bezig dit onder controle te krijgen. Het is ongelooflijk dat iemand met zo'n voorkomen – het is en blijft een superaantrekkelijke man – en met zoveel succes toch zo verschrikkelijk onzeker kan zijn. Willem snoof op het laatst 8 gram cocaïne per dag. Het liefst in zijn eentje op een hotelkamer in gezelschap van veel wijn. Hij zit in de schuldsanering en staat zo’n 400.000 euro in de min. Daar moet je bijna een miljoen bruto voor verdienen, wil je daar nog uitkomen. Hij oogt rustiger dan ik hem ooit gezien heb. Hij vertelt dat hij op de fiets door Amsterdam rijdt op weg naar de Narcotics Anonymous. Anoniem is hij natuurlijk niet, iedereen kent Willem Kieft, al is het maar van dat legendarische EK-goal in 1988. Vol zelfspot zegt hij: ’Mensen zullen wel denken, wat is die Kieft normaal gebleven op zijn fietsie. Nou, ik kan je vertellen, als ik geld voor een taxi had gehad, had ik in een taxi gezeten!’ Hij moet rondkomen van 20 euro per dag. Ik krijg het verhaal niet uit mijn hoofd. En toen dacht ik: Zou het niet mooi zijn als één van zijn oud-voetbalcollega's het voor hem opnam? Laat die jongen een trainerscursus doen, geef hem de steun die hij verdiend! Hij is met de billen bloot gegaan, heeft een nieuwe basis gelegd, nu nog een stevige duw de goede richting in! Wie o wie? Van Basten misschien? Hij heeft jou tenslotte ook weleens naar een mooie finale getild, lieve Marco. 

Heb je zelf een vraag voor Patty?

Reacties