Patty Brard

Column Patty Brard

In het vliegtuig op weg naar mijn favoriete bestemming binnen handbereik, Ibiza, maak ik van de reistijd gebruik om de andere bladen er eens op na te slaan. Linda, Grazia, Beau Monde, noem maar op, ik blader ze door met hier en daar een aandachtspunt waar ik wat langer in blijf hangen. Wat mij opvalt, is dat we toch weinig echte supersterren van eigen bodem hebben en dat we vaak terugvallen op onze Yolanthe. Helemaal nu zij haar eigen reallifesoap op SBS6 heeft.

Iedereen heeft een mening over haar: over hoe echt de soap wel of niet is, over haar leefstijl, haar kunnen en haar zijn. We raken niet uitgepraat over Wesley en al helemaal niet over Yolanthe. En dat terwijl die arme Yo maar door blijft vechten om via de soap zo normaal mogelijk over te komen. Meisje, meisje, soms zou ik het wel willen uitschreeuwen: ’Gooi het van je af, laat iedereen toch een oordeel hebben, te dik, te dun, te blond, te grote tanden, te kleine neus. Trek het je niet aan, laat ze lekker lullen allemaal.’

Je moet het allemaal namelijk zelf weten. Hou op met jezelf verdedigen, doe gewoon waar je plezier in hebt en wat je goeddunkt. Je bent gewoon een leuk en lekker mens, dat wat mij betreft wel ietwat meer zelfspot mag inbouwen, maar absoluut geen verantwoording aan wie dan ook hoeft af te leggen voor jouw leefstijl. Zit lekker aan die keukentafel met je kraaltjes, zet lekker elke maandag een leuke ’open deur’-spreuk op je site voor je volgers. We hebben het er allemaal over, inclusief ikzelf. Weet je wat pas erg is, Yo? Als niemand meer wat van je vindt en niemand het over je heeft. Dan pas doe je iets niet goed. Maar om dat te begrijpen, moet je wat ouder worden, lieverd. Ouder worden is namelijk niet altijd per definitie lelijker, kijk maar naar je moeder. Ik wil je, op mijn leeftijd, een ding heel duidelijk maken: ’Sommige vrouwen kiezen ervoor hun man te volgen, anderen kiezen ervoor hun dromen te volgen. Als je voor die keuze staat, bedenk dan dat je carrière je nooit op een ochtend zal vertellen die hij niet meer van je houdt!’ Uitspraak: Beyonce!