Illustratief Sinterklaasjournaal Op Tv

Kinderen kunnen opgelucht ademhalen: Sinterklaasjournaal ontdekt tweede ‘pakjesboot’ in Hellevoetsluis

Het blijft onduidelijk hoe Sinterklaas zaterdag in Nederland arriveert. De gezonken Pakjesboot, die donderdag onder water verdween, ligt nog altijd op de bodem van de Spaanse zee, zo was vrijdag te zien in het Sinterklaasjournaal op NPO 3. Tegelijkertijd ontdekte verslaggever Rachel Rosier dat er een vergelijkbare stoomboot al in Hellevoetsluis, waar de landelijke intocht plaatsheeft, ligt.

Rosier ging met een drone op zoek naar het ‘mooiste plekje van Hellevoetsluis’ en zag zo dat een op de Pakjesboot-gelijkend schip in een droogdok lag. Toen ze aan boord ging bleek dat de volledige boot leeg was. Ook in het Grote Pietenhuis was nog geen spoor van Sinterklaas of de pieten.

Raadsel

Het lukte presentatrice Dieuwertje Blok daarnaast niet om contact te krijgen met Spanje. “We staan met z’n allen voor een raadsel want in Spanje is de stoomboot gezonken maar zo te zien ligt diezelfde stoomboot ook in Hellevoetsluis, heel raar. En tegelijkertijd zijn Sinterklaas en zijn pieten helemaal nergens te bekennen”, zo sloot ze het journaal af. “Nou ja, hoe dat allemaal moet morgen in Hellevoetsluis… ik weet het niet.”

Huilen

Donderdag deed het Sinterklaasjournaal verslag van het zinken van de stoomboot en was te zien hoe alle pieten in paniek de cadeautjes van boord haalden. Ook het paard Ozosnel werd weer aan land gebracht.

Het beeld van de zinkende Pakjesboot en de drijfnatte goedheiligman kwamen hard binnen in menig Nederlandse huiskamer. Op sociale media meldden diverse ouders dat hun kinderen huilend naar bed gingen. De NTR stelde de kijkers eerder vrijdag enigszins gerust: “Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet”, liet een woordvoerder van het Sinterklaasjournaal weten. “Dus wij vertrouwen er bij het Sinterklaasjournaal op dat hij dat deze keer weer zal doen.”