×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

The Passion naar Amsterdam Zuidoost

16.11.2017 -

De achtste editie van het tv-spektakel The Passion, over de laatste dagen van Jezus, vindt volgend jaar plaats in de Amsterdamse Bijlmer. Het stadsdeel is 29 maart decor van het live uitgezonden passiespel, maakten de EO en KRO-NCRV donderdag bekend.


De keuze voor Amsterdam Zuidoost valt samen met het vijftigjarige jubileum van het stadsdeel. "Dit jaar staan we uitgebreid stil bij het vijftigjarig bestaan van dit bijzondere stukje Amsterdam. The Passion is voor ons een van de hoogtepunten van deze viering", zegt stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh.

De EO en KRO-NCRV werken voor The Passion samen met de Protestantse Kerk in Nederland en het Leger des Heils.

In The Passion spelen bekende Nederlanders jaarlijks op Witte Donderdag de kruisiging en wederopstanding van Jezus na aan de hand van bewerkte Nederlandse hits. Wie volgend jaar in de hoofdrollen staan, is nog niet bekend. Vorig speelden onder anderen Dwight Dissels, Roel van Velzen en Johnny Kraaijkamp jr. in The Passion, die in Leeuwarden was neergestreken.