51e Editie Van Pinkpop Van Start

Antoon in 2022 meest gestreamde artiest op Spotify

Antoon is dit jaar in Nederland de meest beluisterde artiest op Spotify. De Nederlandse zanger, die in 2022 nummer 1-hits scoorde met Hallo en Olivia, was populairder dan grote buitenlandse artiesten als Ed Sheeran en The Weeknd. Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt, zonder daarbij aantallen te noemen.

Na Antoon, Sheeran en The Weeknd waren Drake en David Guetta het populairst in Nederland. Wereldwijd voert Bad Bunny de lijst van meest gestreamde artiesten aan. Taylor Swift staat daarin op twee, gevolgd door Drake, The Weeknd en BTS. Voor Bad Bunny is het al het derde jaar op rij dat hij op de eerste plaats eindigt.

Volgens de Nederlandse Spotify-baas Wilbert Mutsaers is er afgelopen jaar “opvallend veel naar muziek van eigen bodem geluisterd”. “Van de twintig meest gestreamde artiesten in Nederland zijn er maar liefst elf uit Nederland afkomstig. En in de top 20 meest gestreamde songs tel ik zelfs twaalf nummers van Nederlandse artiesten.”

Vluchtstrook

Het nummer Vluchtstrook, dat Kris Kross Amsterdam samen met Antoon en Sigourney K maakte, is dit jaar het meest gestreamde nummer in Nederland geworden. Harry Styles staat met As It Was op de tweede plaats en Dat Heb Jij Gedaan van MEAU completeert de top 3. Wereldwijd was Styles’ As It Was het populairst.

Qua podcasts stemden Nederlandse Spotify-gebruikers het meeste af op Geuze & Gorgels van Monica Geuze en Kaj Gorgels. BROERS van Sam en Rijk Hofman is op de tweede plaats geëindigd.