Patty Brard

Column Patty Brard

Of ik van de week een uurtje of zes eerder naar de redactie van ShowLaat wilde komen. Met klotsende oksels ging ik richting het SBS-pand, want de laatste keer dat mij dit gevraagd werd, werd mij eenmaal daar medegedeeld dat ik om allerlei onverklaarbare redenen in overspannen toestand verkleed als clown het pand kon verlaten: ontslagen. Ik heb daar dus wel een traumaatje aan overgehouden. Maar de reden van het prangende verzoek van nu bleek van geheel andere aard.

Er was namelijk groot nieuws en wat zouden we met dat nieuws gaan doen? Foto’s van de burgervader van Maastricht Onno Hoes (de man van Albert Verlinde) zoenend met een 24-jarige jongeman in een hotellobby in zijn eigen hoofdstad bleek het nieuws. Groot overleg met directie en juristen. ’Kan jij de betrokken partijen even bellen, Patty?’ Ik zat hier eerlijk gezegd niet op te wachten, maar voldeed aan het verzoek. Ik begreep namelijk ook wel dat het gegeven nieuws van grote waarde was. ’Goedenavond mijnheer Hoes, u spreekt met Patty Brard. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit gesprek wordt opgenomen.’ Burgervader: ’Dan hang ik nu op, en dan moet u uw vraag maar sms’en!’ Het gesprek daarop duurde toch nog een slordig kwartier. En ondanks dat ik er bij de directie op aangedrongen had dat ik het nieuws over de tongzoenende BURGERVADER wilde brengen, die ook nog eens TOEVALLIG de man van Albert is, ging het toch al heel snel een andere kant op. ’Wat gaat u met dit nieuws doen, mevrouw Brard?’ ’ Mevrouw Brard: ’Wat zou uw man met dit nieuws doen, mijnheer Hoes?’ Stilte. En terecht.

Albert is vaak niet lief over mij geweest. Sterker nog, in dezelfde uitzending dat hij riep dat Beau en Patty het nieuws over zijn betrapte zoenende man zo mooi en ingetogen brachten, riep hij ook nog even dat Bonje Met De Buren van RTL4 naar SBS6 gaat omdat RTL niets meer in het format ziet. Hij zei: ’Soms is het tijd om te vernieuwen, en dus gaat dit format naar SBS, want wij konden er niets meer mee… O ja, en de presentatie komt dan handen van Jochem van Gelder en Patty Brard.’ Op zo’n moment denk ik: ’Lieve Albert, draai die negatieve energie van je eens om. Doe eens lief.’