Ian McKellen Gettyimages 1252972181

Ian McKellen (85) trekt zich terug uit theatertour na val van podium

Ian McKellen gaat door een val niet mee op de tournee van de voorstelling Player Kings door het Verenigd Koninkrijk. De 85-jarige acteur heeft van de dokter het advies gekregen om niet meer mee te doen aan de nationale tour, die van 3 tot en met 27 juli verdergaat.

McKellen viel vorige maand tijdens een voorstelling van het podium. “Twee weken na mijn ongeluk gaat het steeds beter met mijn verwondingen”, laat de acteur in een verklaring weten. “Met de grootste tegenzin heb ik het medische advies opgevolgd om niet te werken en zo aan mijn volledige herstel te werken”, aldus McKellen.

Lees ook: Acteur Ian McKellen (85) kukelt van podium tijdens Shakespeare-stuk

Vervanger

De Engelse acteur speelde in de Shakespeare-bewerking de rol van edelman John Falstaff. Na zijn val van het podium werd hij vervangen door understudy David Semark. Semark zal de rol tijdens alle resterende tourdata van Player Kings op zich nemen.

Lees ook: Ian McKellen (85) langer in lappenmand na val van podium

Geweldige productie

De Engelse acteur had zich erop verheugd om het stuk nog te gaan te spelen voor theaterbezoekers in steden als Bristol, Birmingham en Norwich. Maar hij verzekert dat het ook met zijn vervanger een “geweldige productie” blijft.