Lizzo "the Special Tour 2023" Sydney

Dansers steunen Lizzo na beschuldigingen van wangedrag

Achtergronddansers van Lizzo staan achter de zangeres na beschuldigingen van wangedrag. Haar Big Grrrl- en Big Boiii-dansers bedanken Lizzo op Instagram dat ze met haar op tournee mochten en spreken vol lof over de Amerikaanse.

“We hebben de tijd van ons leven gehad tijdens The Special Tour. We zijn vereerd dat we het podium hebben mogen delen met zo’n fantastisch talent”, schrijven de dansers. Ook bedanken ze de zangeres dat ze een “platform” heeft gecreëerd waardoor ze kunnen doen waar ze van houden.

Bananenbar

Begin deze maand werd bekend dat drie oud-achtergronddansers Lizzo aanklagen voor seksueel wangedrag en het creëren van een vijandige werkomgeving. De zangeres zou een van hen in de Amsterdamse Bananenbar hebben gedwongen een naakte performer aan te raken. Lizzo ontkent de beschuldigingen.

Na de reactie van de zangeres beschuldigden nog meer mensen haar van wangedrag. Lizzo zou tijdens opnames van haar programma Lizzo’s Watch Out For The Big Grrrls, waarin vrouwen strijden om haar achtergronddanseressen te worden, hebben gezorgd voor een “seksueel geladen omgeving” en werknemers niet hebben betaald.