Lizzo

Achtergronddansers klagen zangeres Lizzo aan wegens wangedrag

Drie achtergronddansers die vroeger deel uitmaakten van het team van zangeres Lizzo klagen haar aan voor seksueel wangedrag en het creëren van een vijandige werkomgeving. Dat meldt NBC News.

Zij stellen dat de zangeres een van hen dwong om een naakte performer in de Bananenbar in Amsterdam aan te raken. Ook zou Lizzo de dansers hebben onderworpen aan een “ondraaglijke” auditie nadat ze een van hen onterecht had beschuldigd van drinken tijdens het werk.

Ook stellen zij in de aanklacht die er nu ligt dat Lizzo opmerkingen zou hebben gemaakt over een van de vrouwelijke dansers die zwaarder zou zijn geworden. Uiteindelijk werd deze danser ontslagen. Lizzo staat bekend om het feit dat zij zich hard maakt voor ‘body positivity’.

In de aanklacht wordt ook Shirlene Quigley, de captain van het dansteam van de zangeres ervan beschuldigd dat die gelovige dansers zou hebben willen bekeren. Ook zou de captain hatelijke opmerkingen hebben gemaakt over dansers die seks voor het huwelijk hadden gehad.

De aanklachten zijn ingediend bij de rechtbank van Los Angeles. Lizzo, Quigley en hun managers hebben nog niet op de aantijgingen gereageerd.