Britney Spears 2017 Pre Grammy Gala And Salute To Industry Icons Honoring Debra Lee Arrivals

Britney Spears is benieuwd wat familie van haar boek vindt

Britney Spears probeert niet te veel aan haar familie te denken, maar is wel benieuwd wat die vindt van haar dinsdag verschenen memoires. De zangeres vraagt zich aan het eind van haar boek The Woman In Me af of familieleden na het lezen mogelijk van mening veranderen over hun handelen toen ze in 2008 een mentale inzinking kreeg. Spears stond tot november 2021 onder curatele van haar vader, wat betekende dat hij verantwoordelijk was voor al haar belangrijke beslissingen.

“Dertien jaar lang ben ik monddood gemaakt, en ik vraag me toch af of ze onder het lezen af en toe denken: misschien heeft ze gelijk”, schrijft de 41-jarige Spears. “Ik vermoed dat ze een slecht geweten hebben, dat ze diep vanbinnen beseffen dat ze iets heel erg fout hebben gedaan.”

Vrijheid

De zangeres geniet nu enorm van de vrijheid en zegt ook dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over haar uitspattingen op sociale media. “Vrijheid betekent maf doen, gek doen, en lol maken op social media. Vrijheid betekent even een pauze nemen van Instagram zonder dat mensen meteen het noodnummer gaan bellen. Vrijheid betekent fouten mogen maken, en ervan leren. Vrijheid betekent dat ik voor niemand hoef op te treden, op een podium of daarbuiten. Vrijheid betekent dat ik even heerlijk onvolmaakt mag zijn als ieder ander. En vrijheid betekent dat ik kan en mag zoeken naar vreugde, op mijn eigen manier, op mijn eigen voorwaarden.”

Aanwezig

Spears voelt dat ze nu de “macht” heeft om haar leven te leiden zoals ze wil. “Ik kan het verleden niet veranderen, maar ik hoef niet meer eenzaam of bang te zijn”, zegt ze. “Het is lang geleden dat ik me echt aanwezig heb gevoeld in mijn eigen leven, in mijn eigen kracht, in mijn vrouw-zijn. Maar nu ben ik zover.”

Abortus

In het 223 pagina’s tellende boek schrijft de zangeres uitgebreid over de curatele, maar ook over onder meer haar jeugd, carrière en liefdesleven. In aanloop naar de release deelden Amerikaanse media al meerdere nieuwtjes uit het boek. Een van de onthullingen die veel aandacht kreeg was de vermeende abortus van Spears, die ze rond 2000 zou hebben laten plegen tijdens haar relatie met Justin Timberlake. Hij heeft daar nog niet op gereageerd.