Britney Spears Justin Timberlake Gettyimages 451431979

Britney Spears was op 19-jarige leeftijd zwanger van Justin Timberlake: ‘Hij wilde abortus, ik niet’

Britney Spears zou tijdens haar relatie met Justin Timberlake rond 2000 zwanger zijn geraakt en een abortus hebben gepleegd omdat hij dat wilde. Dat schrijft de zangeres volgens ingewijden in haar aankomende boek, dat op 24 oktober verschijnt. People bevestigt dat nieuws met een fragment uit haar memoires The Woman in Me.

“Het was een verrassing, maar voor mij was het geen tragedie. Ik hield zoveel van Justin. Ik had altijd verwacht dat we op een dag samen een gezin zouden hebben. Dit zou gewoon veel eerder zijn dan ik had verwacht”, schrijft Spears, die destijds rond de negentien jaar was. “Maar Justin was absoluut niet blij met de zwangerschap. Hij zei dat we er niet klaar voor waren om een baby in ons leven te hebben, dat we veel te jong waren.”

Pijnlijk

Als de inmiddels 41-jarige zangeres destijds in haar eentje de beslissing had gemaakt, dan had ze “het nooit gedaan”, zegt ze. “Maar Justin was er zo zeker van dat hij geen vader wilde worden.” Spears noemt haar abortus “een van de meest pijnlijke dingen” die ze in haar leven heeft meegemaakt.

Beeld: Getty Images