Rachel Hazes Eist Dat Yvonne Coldeweijer Video Verwijdert

Rachel vs Yvonne: ‘Waarheid moet boven tafel komen’

Rachel Hazes stelde maandag in de rechtbank van Amsterdam dat de “waarheid boven tafel moet komen”. Dat zei Rachel in haar slotwoord in het kort geding tegen Yvonne Coldeweijer. “Wat mevrouw Coldeweijer doet kan echt niet.”

Dat ziet Yvonne heel anders, verklaarde haar advocaat maandag in de rechtbank van Amsterdam. Haar vrijheid van meningsuiting weegt zwaarder dan het recht van privacy van Rachel Hazes, stelde de advocaat. Volgens Yvonne is er bovendien geen sprake van schending van de privacy, aangezien Rachel zelf de media altijd wel weet te vinden.

Dat Rachel negatief in het nieuws komt is een gevalletje eigen schuld, dikke bult, aldus Yvonne’s advocaat, die daarbij verwijst naar Rachel’s nogal turbulente relatie met Roxeanne en André. Rox wil haar moeder niet meer spreken en sleept haar bovendien voor de rechter om de erfenis van Hazes senior.

Niet piepen

Yvonne beweerde eerder dat ook de relatie tussen Rachel en zoon André in zwaar weer verkeerde door ‘brief-gate’. Dat Rachel inderdaad “minder contact” heeft met haar zoon, werd door haar advocaat in de rechtszaal bevestigd. Kortom, aldus Yvonne’s advocaat: Rachel neemt het niet zo nauw met andermans privacy en “als ze zelf zo uitdeelt, moet ze nu niet piepen”.

Yvonne blijft “met volle overtuiging” achter haar juice staan, zegt ze in haar slotwoord. “Met het brengen van onwaarheden heeft mijn kanaal geen enkel bestaansrecht.” 

Sommatie

De hele zaak draait vooral over een video die Yvonne op haar juicekanaal Life of Yvonne plaatse, waarin ze uitlatingen doet over de betrokkenheid van Rachel bij het uitlekken van een brief van haar zoon André, gericht aan zijn – toen nog – vriendin Sarah van Soelen. Na een sommatie en de aankondiging van een kort geding die Yvonne kreeg van Rachel’s advocaat, verwijderde ze de video, maar eind december postte ze de video opnieuw. 

Gecremeerde kroket

Rachel’s advocaat stuurde eind vorige week nog een extra sommatie, waarin haar verboden werd Rachel een “gecremeerde kroket” te noemen. Volgens Yvonne’s advocaat zou de term gezien moeten worden als een vorm van satire en heeft niet zij, maar “het publiek” Rachel die titel gegeven.

De rechter doet op 23 januari uitspraak.