Dochters steun voor jarige Willem-Alexander

De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vormen op Koningsdag een grote steun voor hun jarige vader koning Willem-Alexander. 'Ik ben trots op de meisjes, hoe ze ieder voor zich bezig zijn en prachtig meedoen aan deze Koningsdag. Ze vormen een grote steun voor mij,' zei Willem-Alexander.

Amalia vond de sfeer in Amersfoort geweldig. Ze sprak van een fantastische sfeer en noemt het jaarlijkse nationale feest superleuk om mee te mogen maken. ‘We maken er een groot feest van,’ zei Amalia, die het jammer vond dat ze haar vader niet had verslagen tijdens de regioquiz. Willem-Alexander stond met team Woudenberg in de finale, die werd gewonnen door team Leusden met prins Pieter-Christiaan.

‘Het is één groot feest, één groot wij-gevoel. We hebben gezien dat Amersfoort een moderne stad is van de 21e eeuw tegen een middeleeuwse achtergrond,’ zei koning Willem-Alexander tegen de NOS.

Koningin Máxima viel vooral de humor op in het aanbod aan activiteiten. Vooral de Cliniclowns en de regioquiz vond ze grappig. ‘Overal was humor.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen