Premiere Zootropolis

Voormalig NOS Studio Sport-presentatrice Aicha Marghadi hoopt op ‘meer tolerante en respectvolle generatie’

Aicha Marghadi heeft haar verhaal in de Volkskrant onder meer gedaan in de hoop dat er “een meer tolerante en respectvolle generatie voortgebracht wordt”. Dat schrijft de voormalig NOS Studio Sport-presentatrice in een bericht op Instagram waarin ze verwijst naar het artikel van de krant over wangedrag op de werkvloer van NOS Sport.

“Dit is MIJN waarheid: voor alle vrouwen, voor mijn zoon en dochter, die dit verhaal voor het eerst horen en lezen, voor ALLE dochters en zonen, opdat er een meer tolerante en respectvolle generatie voortgebracht wordt”, schrijft de presentatrice bij een foto van zichzelf en het artikel. “Wees zacht, wees lief, wees de verandering die je wil zien.”

Gepest

Marghadi doet in het Volkskrant-artikel haar verhaal over haar tijd bij de omroep. Ze werd tijdens haar periode bij NOS naar eigen zeggen op grote schaal gepest op de redactievloer. Ze vertelde onder meer te zijn uitgefoeterd vanwege haar achtergrond en belachelijk te zijn gemaakt vanwege haar veronderstelde beperkte kennis. Vrijwel niemand zou destijds iets hebben gedaan om haar te beschermen.