Tim Hofman

Tim Hofman moet getuigen in zaak, verdachte blijft vastzitten

Tim Hofman moet achter gesloten deuren getuigen in de zaak tegen Chris T., de man die ervan wordt verdacht dat hij hem zou willen vermoorden. De rechter heeft dat verzoek van T.’s advocaat Emma Hoffman woensdagmiddag ingewilligd. De verdachte blijft in voorlopige hechtenis.

Tim Hofmans advocaat Maarten Pijnenburg spreekt van een “onwenselijke en oncomfortabele situatie” dat het verzoek direct is ingewilligd.

De verdachte liep op de avond van 6 september gewapend met onder meer een omgebouwd gaspistool het pand van BNNVARA in Hilversum binnen en zei dat hij Tim Hofman wilde doodschieten. “Godzijdank was hij niet aanwezig, hij is gered door de receptionist”, zei de advocaat van de televisiemaker over de desbetreffende avond.

Onbevangen

Ook vroeg hij de rechter om het strafdossier met daarin de onderzoeksbevindingen te mogen inzien, maar dat verzoek wees de rechter af. Hofman moet “zo onbevangen mogelijk” worden gehoord, aldus de rechter. Het inzien van het dossier zou de herinneringen van de journalist – al dan niet onbewust – kunnen beïnvloeden.

De zaak gaat op 6 maart volgend jaar verder.