Stefan Stasse Anp 443375449

Stefan Stasse is ‘héél erg’ met zijn leeftijd bezig

NPO-coryfee Stefan Stasse is “héél erg” bezig met zijn leeftijd. Dat zegt de 63-jarige radiomaker in De Telegraaf. De presentator van programma’s als Goudmijn en De Staat van Stasse moet na dertig jaar afscheid nemen van NPO Radio 2. Hij mag wel blijven presenteren op NPO Radio 5.

“Ik zeg altijd dat mijn leeftijd negen is, maar ik weet ook wel dat ik oud ben en soms dingen vergeet”, stelt Stasse in de krant. “Ik dacht: fuck, ik ben 63, het is nog helemaal niet de bedoeling dat ik ga. Ik begin net. Maar goed, dat moet ik dus even opzij zetten, want ik ga gewoon weer naar een andere plek. En ik moet niet zo met mijn leeftijd bezig zijn.”

‘Hou niet van weggaan’

Zes jaar geleden dreigde Stasse ook al te verdwijnen van de zender. Maar hij is deze keer minder strijdlustig, vertelt hij in De Telegraaf: “Het is anders dan de vorige keer. Toen werden we echt verrast. De omroep, ikzelf, maar ook de luisteraars. Nu stond mijn toekomst centraal, en of ik naar Radio 5 zou willen. Maar goed, je weet dat het moment een keer gaat komen. Ik houd sowieso niet van weggaan.”

Verslaafd

Stasse is misschien ook bang om in de vergetelheid te raken, erkent hij: “Ik wil wel gehoord en gezien worden. Anders zou ik het niet alsmaar opzoeken. Ik weet niet of ik inmiddels verslaafd ben aan grootschalige aandacht, maar ik merk wel dat ik het leuk vind.”