Stefan Stasse Anp 443375449

Stefan Stasse noemt einde programma ‘zware dobber’

Stefan Stasse maakt volgende maand na tien jaar de allerlaatste uitzending van De Staat van Stasse op NPO Radio 2. De radiomaker verkast naar NPO Radio 5 maar gaat daar een nieuw programma maken.

“Dat De Staat van Stasse stopt is wel een zware dobber, dat vind ik heel jammer”, zegt de 63-jarige Stasse tegen het ANP. “Het programma is toch een soort vrijstaat waar ik heel fijn buiten de lijntjes mag kleuren en elke radiovorm heb ontdekt. Het was voor mij nog helemaal niet klaar.”

Stasse kreeg de vraag of hij naar Radio 5 wilde. Daar gaat hij vanaf januari elke vrijdag, zaterdag en zondag voor KRO-NCRV de middagshow The Magical Mystery Tour maken. “En dat viel niet te combineren. In principe ga ik nooit ergens graag weg, dat vind ik altijd lastig. Maar nu het zover is, ga ik me daar maar op focussen.”

Staatsbegrafenis

Op 21 december maakt Stasse zijn laatste uitzending op Radio 2. De dj maakt er onder de noemer ‘Staatsbegrafenis’ een groots afscheid van. “Dat lag wel voor de hand. Het krijgt een beetje de vorm van een uitvaart met een begin en een einde”, zegt hij. Stasse verwacht daarbij veel gasten te mogen ontvangen. “Het is een einde van een tijdperk”, vindt hij. “Maar de Radio 2-luisteraar hoeft nog niet helemaal afscheid van me te nemen. Ik blijf in ieder geval komend jaar nog de stem van de zender.”

The Magical Mystery Tour op Radio 5 belooft volgens de Stasse weer een typisch Stefan Stasse-programma te worden waar veel ruimte is voor de luisteraar, inclusief hoorspelen. “De luisteraars mogen weer meedoen. Dat was iets wat ik meteen wilde en dat gaat ook gebeuren”, zegt hij.