Thijs Romer Premiere Fuck De Liefde

Slachtoffers Thijs Römer ‘opgelucht’ na intrekken hoger beroep: ‘Zagen we niet aankomen’

De drie slachtoffers van Thijs Römer zijn “opgelucht” dat de 45-jarige acteur afziet van het hoger beroep in de onlinezedenzaak waarbij hij betrokken is. “We hadden het niet zien aankomen”, laat hun advocaat Maartje Schaap weten aan het ANP.

“De meiden zijn alle drie opgelucht en blij dat het nu klaar is en dat er niet opnieuw een proces komt waarin dingen over mijn cliënten worden gezegd”, aldus Schaap. “Voor hen is nu eindelijk de tijd aangebroken om dingen te gaan verwerken.”

Lees ook: Thijs Römer trekt hoger beroep in: ‘Hoop rust te brengen in het leven van alle betrokkenen’

Nena, een van de slachtoffers, heeft via Instagram Stories gereageerd op het besluit van Römer om af te zien van het hoger beroep. “Voor ieder ander slachtoffer van wat dan ook: kom voor jezelf op! Het is het waard!”, schrijft Nena.

Verklaring

Vrijdag maakte Römer bekend toch niet in hoger beroep te gaan tegen de straf die hij vorig jaar kreeg opgelegd voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. “Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf”, aldus Römer in een verklaring. De acteur moet een maand de gevangenis in, krijgt een maximale taakstraf van 240 uur en moet zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Lees ook: Thijs Römer veroordeeld tot cel- en werkstraf in zedenzaak

Tussen november 2015 en november 2015 zette Römer destijds minderjarige meisjes online aan tot zedelijke handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s. Zij waren destijds 14, 15 en 16 jaar oud.