Thijs Römer Anp 474248763

Thijs Römer trekt hoger beroep in: ‘Hoop rust te brengen in het leven van alle betrokkenen’

Acteur Thijs Römer gaat toch niet in hoger beroep tegen de straf die hij vorig jaar kreeg opgelegd voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dat meldt zijn advocaat Bénédicte Ficq op X. Daarmee gaat de 45-jarige Römer akkoord met de maand gevangenisstraf die hij moet uitzitten.

Römer werd in augustus in de rechtbank in Assen veroordeeld voor onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes. Daarom kreeg hij een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook kreeg hij een maximale taakstraf van 240 uur en moet hij zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Daartegen ging Römer in hoge beroep omdat hij zich niet herkende in het vonnis van de rechter.

Lees ook: Thijs Römer veroordeeld tot cel- en werkstraf in zedenzaak

‘Rust voor betrokkenen’

“Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf”, zegt Römer in de verklaring die Ficq op X deelt. “Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting afgelopen zomer. De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen ‘bewijzen’ door de rechtbankstraf te aanvaarden en dus niet door te gaan met het door mij ingestelde hoger beroep. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen.”

Lees ook: Vrouwen die aangifte deden tegen Thijs Römer ‘boos en teleurgesteld’ over hoger beroep

De acteur zette de minderjarigen tussen november 2015 en november 2017 online aan tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s. De meisjes waren destijds 14, 15 en 16 jaar oud.