Pia Douwes 23012303

Pia Douwes terug in musicalklassieker Elisabeth

Pia Douwes is opnieuw te zien in de musical Elisabeth. De actrice zal vanaf begin volgend jaar een volwassen Elisabeth spelen in de musical over de Oostenrijkse keizerin Sissi (Elisabeth).

Douwes heeft de rol van Elisabeth al meerdere keren gespeeld. Dat was voor het eerst in Wenen in 1992. In Nederland speelde zij 25 jaar geleden ook de hoofdrol en in de jaren daarna deed zij dat ook in Duitsland. Douwes vindt het een eer om opnieuw voor de rol gevraagd te worden. “Ik verheug me om in deze vernieuwde versie van het grootste levensverhaal van de Oostenrijkse keizerin de oudere Elisabeth te gaan vertolken. Ze blijft een fascinerende vrouw die haar tijd ver vooruit was.”

Lees ook: Pia Douwes (59) krachtiger dan ooit: ‘Ik geef mezelf een 9’

Volgens producent Albert Verlinde is Douwes “de enige echte Elisabeth”. “Dat het 25 jaar geleden is dat ze deze rol in Nederland heeft gespeeld, doet daar niets aan af. Zij is een van de zeldzame vrouwen die deze rol na zoveel jaar weer kan spelen. Pia is Elisabeth. Nog steeds”.

Volgend jaar in première

De musical gaat over Sissi (Elisabeth) die al op jonge leeftijd keizerin van Oostenrijk wordt door haar huwelijk met keizer Frans Jozef. De rol van Elisabeth werd de laatste jaren in Wenen door twee actrices gespeeld. Dat is in Nederland ook het geval. Douwes speelt de volwassen Elisabeth. Later wordt bekendgemaakt wie de jonge Elisabeth en de overige rollen gaan spelen. Elisabeth de musical gaat begin volgend jaar in première. Daarna volgt een tournee langs de grote theaters in Nederland.

Beeld: Reni van Maren