Duncan Laurence Vertrekt Naar Tel Aviv

Ilse DeLange zeer te spreken over aangepaste versie Burning Daylight: ‘Prachtig’

lse DeLange vond het optreden van songfestivalduo Mia Nicolai en Dion Cooper bij de talkshow Khalid & Sophie vrijdag “prachtig”. Dat zei de zangeres zondagavond bij de talkshow Renze Op Zondag. “Ik wou dat dit hun kick-off was geweest.”

Dat had de zangeres, die zelf met Waylon in 2014 aan het Eurovisie Songfestival meedeed als duo The Common Linnets, Nicolai en Cooper “ook gegund”. “Dit had hun eerste stap moeten zijn.” Dan hadden we een “ander traject gezien”, denkt de zangeres.

DeLange kan zich nog goed herinneren hoe ze zelf naar Kopenhagen vertrok om deel te nemen aan het liedjesfestijn. “Dat is een fantastische ervaring.” Dat gunt ze het duo ook “na alles wat er is gebeurd. Dat ze een hele vreugdevolle tijd daar gaan hebben.”

Kritiek

Nicolai en Cooper stelden vrijdag in Khalid & Sophie dat ze flink geworsteld hebben met hun inzending Burning Daylight. Hun twee eerdere liveoptredens verliepen niet vlekkeloos en zorgden voor flink wat kritiek. De toonsoort van het lied is nu aangepast naar anderhalve toon hoger.

‘Gewoon niet goed’

DeLange zei eerder bij RTL Boulevard dat de twee liveoptredens van het duo “gewoon niet goed” waren. “Ik zie het eigenlijk net als iedereen die thuis zit, ik kijk ernaar en zie wat er voorbijkomt op de socials en televisie. Dan constateer ik hetzelfde: wat er is gebeurd, dat is gewoon niet goed”, stelde DeLange. “Ik vind het wel heel zielig, ik vind het zielig voor mensen die eigenlijk hier heel erg van moeten genieten.”