Eurovision In Concert In Afas Live

Al half jaar lang ‘vechten’ Mia en Dion met Burning Daylight, nummer aangepast

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben “de afgelopen zes maanden” flink moeite gehad met hun nummer Burning Daylight. Dat vertelde het duo aan tafel van de talkshow Khalid & Sophie.

“We zijn de afgelopen zes maanden al best wel aan het vechten met dit nummer, het is voor onze stemmen lastig om uit te voeren”, aldus Cooper. Nicolai voegde eraan toe dat ze het nummer “met minder plezier” zong, “want het was net wat te uitdagend”.

Nicolai en Cooper kregen flink wat kritiek na twee liveshows tijdens pre-parties van het Eurovisie Songfestival. Het duo zong het nummer twee keer niet zuiver. “Ik heb woord voor woord dit hele liedje beleefd de afgelopen weken. Voor mijn gevoel haat iedereen me en vindt niemand me leuk. Zo komt het binnen”, aldus Cooper. Nicolai herkent zich volledig in dat gevoel, zo stelde ze. “Voor mij persoonlijk was het best uitdagend, omdat ik ook een pestverleden hebt. Het was best wel triggering.”

Nummer aangepast

De twee staan op 9 mei in de eerste halve finale van het songfestival in Liverpool. In de talkshow op NPO 1 werd bekend dat de toonsoort van het nummer is aangepast zodat het beter bij de stemmen van Cooper en Nicolai past. Ze zingen het nummer nu anderhalve octaaf hoger.