Marian B&B Vol liefde Beeld: Instagram@marian_benb_portugal Screenshot 2023 10 03 19.02.40

B&B Vol Liefde’s Marian ontroostbaar: hondje Amy overleeft operatie niet

Groot verdriet voor Marian uit B&B Vol Liefde: haar metgezel Amy, grote kleine favoriet van de kijkers, is overleden. De chihuahua was ernstig ziek en alleen een openhartoperatie kon haar redden. Marian bewoog hemel en aarde om haar achtjarige hondje bij zich te houden, maar het mocht niet baten.

Amy had wegens haar ernstige hartproblemen een openhartoperatie nodig, maar klinieken die dergelijke operaties uitvoeren zijn zeldzaam. Toch wist Marian een specialist te vinden en wel in een dierenkliniek in Parijs.

Marian en Amy maakten zich klaar voor een heftige operatie die wel tussen de acht en twaalf uur kon gaan duren en een zwaar, langdurig herstel, maar de toestand van de viervoeter bleek te ernstig, schrijft Marian intens verdrietig bij een foto van haar lieveling. “Na een zeer lange openhartoperatie in een vergevorderd stadium was de hartspier te ver uitgerekt om het hart weer voldoende te laten pompen.”

Crematie

Marian is ontroostbaar en wil even met niemand praten, schrijft ze. “Ik ga de crematie hier morgen in Frankrijk doen. Daarna rijden Marjan en ik weer terug naar Nederland.” Op social media wordt ze bedolven onder berichten van medeleven. “Maar Amy had wel het allerbeste baasje en dat zal ze nooit vergeten. Tot jullie elkaar weer zien in the afterlife”, schrijft één van haar volgers.

Beeld: Instagram@marian_benb_portugal