B&B Vol LIefde Marian Beeld: RTL Screenshot 2023 10 02 13.40.09

B&B Vol Liefde’s Marian heeft spannende dagen voor de boeg: ‘Mijn lieve hondje is het me allemaal waard!’

De komende dagen worden spannend voor B&B Vol Liefde’s Marian en haar chihuahua Amy. De kleine viervoeter moet dinsdag onder het mes voor een – hopelijk – levensreddende operatie. “Eén dag voor Dierendag, dus het moet wel goed gaan”, zegt Marjan hoopvol tegen VROUW.

Arme Amy (8) heeft ernstige hartproblemen en moet een openhartoperatie ondergaan, maar er zijn nauwelijks dierenartsen te vinden die zich daaraan durven te wagen. Sterker nog: er zijn maar drie dierenziekenhuizen ter wereld die dergelijke operaties uitvoeren. Eén daarvan staat in Parijs, dus gaan de twee vandaag die kant op. Marian zal de komende tijd een appartement huren in de Franse hoofdstad. “Een team van elf specialisten is acht tot twaalf uur met haar bezig. Het hartje wordt stilgelegd, ze komt aan een speciale machine te liggen en krijgt bloed van donorhonden”, legt Marian uit. “En daarna moet ze nog vijf tot zeven dagen op de intensive care blijven. Tenminste, als ze er goed uitkomt, want Amy zit in stadium D en dat betekent dat haar hartproblemen al vergevorderd zijn.”

‘Ik ga ervoor’

Er staan haar dus bange én dure tijden te wachten, maar dat is Amy haar dubbel en dwars waard. “De operatie is ontzettend duur en daar komen nog een hoop extra kosten bij qua nazorg en het appartement dat ik in Parijs heb moeten huren. Ik snap dat mensen daar kritiek op hebben. Maar het maakt me allemaal niets uit, ik ga ervoor.”

Want, zegt Marian stellig: “Dit hondje heeft mij gered, nu ga ik háár leven proberen te redden!”

Beeld: RTL