Premiere Zootropolis

Aïcha Marghadi slaat terug: Smeets, Van Gelder en Egbers moeten niet liegen

Aïcha Marghadi vindt dat voormalig NOS Sport-kopstukken Mart Smeets, Jack van Gelder en Tom Egbers moeten ophouden met liegen over hun vermeende aandeel in het grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van NOS Sport. De oud-presentatrice stelt op X dat het trio “de hele racistische, intimiderende en vernederende machtscultuur” leidde.

Marghadi reageert op het medium op uitspraken van Smeets dinsdagavond in Khalid & Sophie. Daarin zei hij dat hij nooit grensoverschrijdend is geweest. “Dat kan niet want zo ben ik niet. Dat zit niet in me”, verklaarde hij. Ook zei Smeets dat hij een incident met Marghadi waarin hij haar zou hebben vernederd niet kon herinneren. “Sterker nog: ik kan me helemaal niets van haar herinneren.”

Marghadi wilde bewust niet reageren op het onderzoek dat de NOS dinsdag presenteerde, maar kon nu naar eigen zeggen niet zwijgen. “Het was na lunch uitzending rond 13.30 en de redactie stond erbij”, stelt ze over het incident met Smeets. Volgens haar is het ook opgenomen in het verslag van de vertrouwenspersoon en is de hoofdredactie er destijds over ingelicht.

‘Hou op met liegen’

“Men herinnert zich natuurlijk niets. En dat is makkelijk, want wie ben IK nou?”, vervolgt Marghadi. “Ik reageer alleen omdat men moet ophouden met liegen.”

Marghadi deed eerder in het veelbesproken Volkskrant-artikel haar verhaal. Ze stelde onder meer dat ze Van Gelder had gebeld met de vraag of hij haar mentor wilde zijn toen hij in bad zat. Van Gelder antwoordde vervolgens dat hij dat wilde als zij bij hem in bad zou komen zitten.